Kategorier

Açaí Kapslar 60 st

Naturliga Antioxidanter

Lagerstatus: Slut i lager

259 kr 199 kr

Superfrukten Açaí/Acai är rik på näringsämnen, främst antioxidanter. Açaí-bäret växer vilt på palmträd i Amazonas regnskog i Sydamerika. I Brasilien har man speciellt utvecklat en stor användning av Açaí för traditionellt folkmedicinskt bruk.

Açaí har upp till 6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och innehåller ca 30 gånger mer Antocyaniner än rött vin. Superfruits egna kapslar består till 100% av frystorkat Açaí-pulver. En extremt koncentrerad källa till antioxidanter. Açaí-kapslarna är ett enkelt och smidigt kosttillskott för dig som är ute efter de goda egenskaperna hos Açaí. Superfruits kapslar innehåller inga fyllnadsmedel och själva kapseln är gjord av vegetabilisk cellulosa och passar därför även vegetarianer. 

ORAC: Superfruits Açaí-pulver har ett uppmätt antioxidationsvärde enligt internationell standard, ORAC, på 700-1500µmolTE/g.* Frukten Açaí har i sin naturliga form ORAC-värdet 184µmolTE/g vilket skall jämföras med vilda blåbärs ORAC-värde på 61µmolTE/g.** ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa förmåga. *Analys av Hort Research på NZ, **Analys av Brunswick Laboratories i USA.

Amazon Friendly: Produkten stödjer Amazon Friendly, en organisation för hållbar utveckling i Amazonas.

Rekommenderat intag: 2 st kapslar om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Ingredienser: Ekologiskt frystorkat Açaí bärpulver (Euterpe oleracea Mart.). Frukten har sitt ursprung i Brasilien. Vegetabiliska kapslar: cellulosa.

Deklaration per kapsel: Ekologiskt Açaí Pulver: 500mg

Innehåll: 60 st kapslar

Försiktighet: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Açaí-frukten.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

 
Açai (Euterpe oleracea)

Superfrukten Açai (Euterpe Oleracea), uttalas [Ah-Sigh-Ee] och är ett utsökt bär som smakar som en blandning av bär och chocklad. Açai-bäret är litet och runt, ganska likt blåbär och är svart-lila till färgen. Açai bäret växer vilt i klungor och man kan bara hitta dem i toppen på palmträdet Acaizeiro i Amazonas regnskog i Sydamerika. Urbefolkningen i Amazonas har ätit bäret i århundraden för dess helande och näringsrika egenskaper. I och Sydamerika och Brasilien har man speciellt utvecklat användningen av Açaí i folkmedicinskt bruk.

Açai kommersialiserades av företagsamma brasilianer som började frysa in frukten och transporterade den till Rio de Janeiro. Där blev Açai snabbt drinkvalet för brasilianska surfare, atleter och andra kostmedvetna grupper. År 1992 var Açai en stor del av Rio’s beachkultur och de flesta barer och gym sålde drinkar och smoothies baserade på Açai. Sen dess har allt fler människor upptäckt Açai-kulturen och den har växt, först genom USA och nu kommer den på bred front i Europa och länder som England, Tyskland och Sverige.

Majoriteten av Açai är vilt skördat och måste omedelbart tas om hand och frysas ned inom 24 timmar för att behålla sina näringsegenskaper. Mer än 90% av Açai bäret är kärna och endast 10% är fruktkött. Dessa 10% måste sedan mixas med vatten för att göra Açai användbart för livsmedel. Blandningen kallar man för Açai fruktpuré (Pulp) och är perfekt att använda till produkter som drinkar, smoothies, juicer, extrakt och pulver. Produktionsmetoden och produktvalet påverkar kvaliteten och därför är Superfruit Scandinavia AB mycket noga med att erbjuda kunden den bästa kvaliteten. Açai kan både ätas och drickas i en mängd olika kombinationer och varianter. Traditionellt så blandar man Açai med Guarana och serverar i en skål med müsli.
 

Näringsinnehåll
Studier har visat att Açai kanske är den mest näringsrika av superfrukter på vår planet. Açai ger kroppen och hjärnan energi och mentalt focus för att klara av den mycket stressiga vardagen.

Açai innehåller många vitaminer, mineraler och nödvändiga nyttiga fettsyror. Açai innehåller Vitamin B1 (Tiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin C, Vitamin E (Tocopherol), järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium.

Utöver detta innehåller Açai hälsosamma Omega 6 och Omega 9 fettsyror, aminosyror och är en utmärkt källa för kvalitativt protein. Oleic (Omega 9) är en enkelomättad nödvändig fettsyra som sänker halten av dåligt kolesterol och underhåller halten av fördelaktigt kolesterol. Linoleic (Omega 6) är en fleromättad nödvändig fettsyra som har samma funktion som Omega 9. Mycket av energin i Açai kommer från dessa nyttiga fettsyror som förbättrar blodcirkulationen.

Açai är rikt på fiber som hjälper matsmältningen. Större delen av kolhydratintaget vid konsumtion av Açai är fiber. Açai innehåller också många värdefulla fytosteroler. Steroler är kemiska föreningar av växtcellmembran som har flera goda effekter för människokroppen, bland annat reduktion av blodplasma-kolesterol.

Jämfört med andra frukter och juicer är innehållet i Açai extremt. Men det som verkligen gör Açai speciellt är halten av antioxidanter. Açai innehåller mellan 3-6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär och 30 gånger mer antocyanin än ett glass rött vin. Om man jämför Açai med juiceprodukter från Mangosten har Açai 6 gånger mer antioxidanter.

 

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499