Kategorier

Anticatabolan 120 kap.

Olimp

Anti muskelnedbrytning
BCAA, Glutamin, HMB, mm

Lagerstatus: Slut i lager

345 kr 248 kr

Antikatabolan är kosttillskottet som sammanfört alla idag kända ämnen som minskar muskelnedbrytning tillsammans med ämnen vilka har en känd starkt anabol effekt.

Antikatabolan är det perfekta tillskottet för personer på kalorifattig diet som önskar bevara så mycket muskelmassa som möjligt. De ingående ämnena kommer i ytterst potenta bindningsformer som etylester och acetyl former. Detta ökar upptagningsförmågan i mag/tarmkanalen, minskar nedbrytningen i levern samt är de bästa att penetrera muskelcellens membran.

Bland de ingående ämnena finner man Leucin vilket stimulerar kinasers aktivitet, anabola enzymer som verkar på liknande sätt som andra viktiga hormoner för uppbyggnad, IGF-1, GH och insulin. Samtidigt är Leucin en föregångare till HMB och detta kommer att bidra till en förlängd antikatabol effekt.

HMB förstärker Leucin, och ger även molekyler för syntes av anabola steroidhormoner HMB bidrar till den kroppsegna produktionen av uppbyggande steroidhormoner eftersom den är en källa till isopren enheter. Isopren enheter är mycket snarlika strukturen hos hormoner precis som aminosyror är strukturella enheter i protein. Hormonerna stimulerar processen som ökar proteinsyntesen i muskelcellen, Argininet ger polyaminer och cykliska nucleotider, vilka fungerar som budbärare och stöder funktionen hos anabola steroidhormoner. HMB hämmar förmågan att binda sockerarter med fettsyror, det vill säga produktionen av lagrat fett (Underhudsfett).

Arginin underlättar nedbrytningen av fett till glucos och syror. Tack vare Kväveoxid (NO), som bildas av Arginin, skickas mer glucos och fett till muskelcellens förbränningsystem. Resultat effektivare energianvändning i muskeln. HMB och arginin hämmar paralellet två av varandra oberoende grupper av katabola enzymer och ger därigenom ett dubbelt skydd. Argininbrist kan öka katabolism medan ett tillskott hämmar dessa katabola processer. Glutamin stärker immunförsvaret. Arginin och glutamin verkar synergiskt och förstärker varandras effekt.

BCAA (Leucin, isoleucin och valin) är grenade essentiella aminosyror och de utgör den största andelen av aminosyrorna i muskelmassa och de är de som först förbrukas när muskelnedbrytning sker. Ett tillskott av dessa stoppar de katabola enzymerna och bevarar muskelcellerna vid energiunderskott. Vit B6 förbättrar upptaget av olima ämnen. Det fungerar som et coenzym och hjälper till med metabolismen av aminosyror. 

Rekommenderad användning: 2 kapslar 2-3 ggr dagligen, med fördel på morgonen, efter träning och före sänggåendet.

 

 

Näringsvärde

Per kapsel

Per 6 kapslar

L-leucin etylester HCL

400mg

1200 mg

L-valin

200mg

600 mg

L-isoleucin

200mg

600 mg

N-acetyl L-glutamin

400mg

1200 mg

caHMB

760mg

2280 mg

L-arginin etylester HCL

300mg

900 mg

Vit B6

4mg (200%RDA)

12mg(600%RDA)

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499