Kategorier

Aronia Kapslar 60 st

Naturliga Antioxidanter

Lagerstatus: Slut i lager

229 kr

Information Aronia: Aronia är naturligt rikt på näringsämnen och främst antioxidanter. Aronia härstammar ifrån Nordamerika och introducerades i Ryssland på 1800-talet. Odlingar spreds sedan till Central- och Östeuropa där bäret har blivit synonymt med god hälsa. Antioxidanterna i Aronia heter Antocyaner och sitter i det mörka pigmentet. Superfruits Aroniaextrakt som används i kapslarna har ett uppmätt ORAC-värde på upp till 5500 μmolTE/g.

Rekommenderat intag:
2 kapslar om dagen i samband med måltid.
Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Innehåll:
60 kapslar.
Deklaration per kapsel: Aroniaextrakt 500mg.

ORAC:
2000-2750 μmolTE/kapsel.

Ingredienser:
Aroniaextrakt (Photinia pyrifolia L. ). Frukten har sitt
ursprung i Kina. Vegetabiliska kapslar: cellulosa.

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur, oåtkomligt för barn.

Försiktighet:
Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de
är överkänsliga mot Aronia. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

 Aronia (Photinia pyrifolia L.)

Aronia är naturligt rikt på näringsämnen och främst antioxidanter. Aronia härstammar ifrån Nordamerika och introducerades i Ryssland på 1800-talet. Odlingar spreds sedan till Central- och Östeuropa där bäret har blivit synonymt med god hälsa. I Sverige har Aronia funnits i mer än 20 år. Plantan förekommer som trädgårdsdekorationer och trivs särdeles utmärkt direkt under träd. Aronian är en robust och livskraftig planta som inte kräver bekämpningsmedel. På engelska kallas bäret för "chokeberry".

Aronia passar utmärkt i brödbak, musli och saft, såväl som i sylt, gelé och även likörer. Aronia passar även direkt över yoghurt och filmjölk. Plantan har i grunden en något kärv smak som påminner något om tranbär. Aronia kan kombineras med sötning vilket gör smaken en delikat upplevelse.

Ända sedan plantan importerades från nordamerika har traditionell husmedicin ifrån främst östeuropa inbegripit Aronian. I traditionell användning har Aronian använts för en uppsjö välgörande effekter, bland annat för magbesvär till kliniska försök att lindra strålskador. I Polen görs ett te på Aronia som anses välgörande.

Antioxidanterna i Aronia kallas för anthocyaniner samt proanthocyaniner och sitter i det mörka pigmentet. Den totala mängden antioxidanter är något av det högsta som uppmätts. De mättal som används är 1480 mg per 100 g förska bär och proanthocyanidin koncentrationen är 664 mg per 100 g.  Förutom detta innhåller även Aronia vtimainerna och mineralerna: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D, E, magnesium, zink, kalium, järn, med mera.

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499