Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Karamellcheesecake med nötcrunch

By Magnus Nilsson 2020 november 16 0 kommentarer

KaramellCheesecake

Orange är Halloweens färg! Den här ljust orangea och guldfärgade proteinrika karamellcheesecaken passar därför perfekt nu till Halloween. Om du bjuder på denna cheesecake kommer du bjuda på något storslaget!

Ingredienser:

  • Botten:
  • 1 paket (230 g) avrunna och sköljda kokta kikärtor
  • 1 dl poppade popcorn (valfritt, men det ger en väldigt god crunch i botten!)
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk vatten
  • 50 g kvarg
  • 2 msk vaniljkasein
  • 2 msk Pancake sirup från Walden Farms
  • 10 steviadroppar i vaniljsmak från NutriNick
  • Fyllning:
  • 200 g cream cheese
  • 200 g keso
  • 100 g yoghurt eller kvarg
  • 1 äggvita
  • 1 stor skopa (30 g) vassle i karamellsmak från Scitec Nutrition
  • En nypa salt
  • Ca 15 steviadroppar i karamellsmak från NutriNick
  • ½ tsk xanthan gum
  • Kolasås:
  • 3 msk Pancake Sirup från Walden Farms
  • 1-2 msk karamellvassle från Scitec Nutrition
  • Ca 10-15 steviadroppar i karamellsmak
  • Nötcrunch:
  • ½ dl naturella nötter (skulle rekommendera hasselnötter, mandlar, pekannötter eller jordnötter)
  • 2 msk kokosflakes
  • 1 msk Pancake Sirup från Walden Farms

Gör så här:
  1. Botten:
  2. Mixa kikärtorna till en jämn smet med en stavmixer
  3. Smula popcornen lite och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser
  4. Blanda med en sked och smaka av så att du är nöjd med smak och sötning
  5. Bred ut botten i en rund bakform som är klädd med bakplåtspapper och även smörj med kokosolja
  6. Platta ut botten så att den även kommer upp runt kanterna, i alla fall minst 2 cm upp
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter
  8. Gör nu fyllningen medan bottnen gräddas
  9. Fyllningen:
  10. Med en stavmixer, mixa i en bunke ihop alla ingredienser till fyllningen förutom xanthan gum
  11. Smaka av och tillsätt eventuellt mer smak (protein), salt och/eller sötning
  12. Tillsätt nu xanthan gum och mixa tills fyllningen har fått en tjockare konsistens
  13. Låt fyllningen stå till sig i kylen medan bottnen gräddas (om den inte är klar redan)
  14. När bottnen är klar, häll då på fyllningen över och bre den jämn med hjälp av en slickepott
  15. Grädda nu cheesekaken i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter (fyllningen ska ha blivit fastare och fått lite färg)
  16. Låt nu cheesecaken svalna i formen
  17. Kolasås:
  18. Koka upp alla ingredienser till kolasåsen i en liten kastrull
  19. Låt såsen sjuda på svag värme och rör hela tiden om, ca 2 minuter
  20. Om såsen är för lös kan du tillsätta exempelvis pyttelite xanthan gum eller guar gum som direkt kommer göra att såsen tjocknar till
  21. Glöm inte heller att smaka av!
  22. Låt såsen svalna i kylen medan cheesecaken svalnar. Gör nötcrunchen under tiden!
  23. När cheesecaken har svalnat, häll då på såsen och bre sedan försiktigt ut den över hela toppen med en smörkniv
  24. Nötcrunch:
  25. Hacka nötter och kokosflakes grovt
  26. Torrosta i en stekpanna tills de blir gyllenbruna (rör hela tiden om!)
  27. Tillsätt Pancake Sirup, rör om och låt nötterna rostas en liten stund till
  28. Häll av nötcrunchen på en tallrik och låt svalna
  29. När nötcrunchen har svalnat, strö då över den på cheesecaken

Nu är cheesecaken klar! Skär upp i önskad storlek och njut!

/Johanna och Ida

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens

Senaste inläggen