Kategorier

BCAA 260 g

Self Omninutrition

Grenade aminosyror
50% SALE (max 1st/köp)

Lagerstatus: Slut i lager

399 kr 199 kr

KAMPANJPRIS
1/2 PRISET, PASSA PÅ

BCAA, 260 g

- Ökar muskelproteinsyntesen - motverkar muskelnedbrytning - God jordgubb-lime smak

BCAA Ny BCAA produkt i pulverform från SELF med god Jordgubb-Limesmak

Forskningen talar sitt tydliga språk, BCAA är det mest muskeluppbyggande kosttillskottet av alla. Aminosyran Leucin ger en direkt signal till kroppen att starta muskelproteinsyntesen (1)(2)(3).

Muskeltillväxt styrs av signalämnet mTOR som direkt aktiverar muskelbyggande enzymer. Vill du bygga muskler måste du alltså maximera nivåerna av aktiverat mTOR i muskelcellerna.

För att bygga muskler måste kroppen veta 3 saker.

1. Om det finns energi att bygga muskler.
2. Om det finns byggstenar (aminosyror) för att bygga dessa muskler.
3. Om det finns anledning att bygga muskler.

När kroppen har dessa 3 förutsättningar startar muskelproteinsyntesen.

Leucin spelar alltså en avgörande roll i muskelproteinsyntesen genom att den talar om för kroppen att det finns gott om byggstenar för att bygga muskler. Den andra faktorn är energitillgång d.v.s. att du äter tillräckligt med kalorier och den tredje är att du ger kroppen en anledning att bygga muskler d.v.s att du tränar. Uppfyller du dessa krav är det bara att ha tålamod och vänta på muskelmassan.

En otroligt bra egenskap hos BCAA är också att det motverkar nedbrytningen av muskelmassa under strikta dieter och hårda träningspass. Med hjälp av BCAA kan du sänka ditt kaloriintag ytterligare utan att tappa muskelmassa vilket ger dig snabbare resultat. Man har sett i studier att intag av BCAA gör att din kropp bränner mer fett i förhållande till muskler vilket kan förklara den muskelsparande effekten.

1. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2008 Oct;295(4):E868-75. Epub 2008 Aug 5
2. J Nutr. 2001 Mar;131(3):856S-860S
3. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2002 Jan;5(1):63