Kategorier

Blåbär pulver 90 gr

Naturliga Antioxidanter
Naturens egen multivitamin

Lagerstatus: Slut i lager

269 kr

Gör din egen Blåbärs-smoothie eller berika frukostyoghurten med Superfruits antioxidantrika och 100% naturligt frystorkade blåbärs pulver. Ett enkelt sätt att göra din morgon lite godare och din dag lite piggare.

Information Blåbär: Frukten Blåbär/ Vaccinium myrtillus L. är rik på näringsämnen, speciellt antioxidanter. Superfruits Blåbär växer vilt och plockas i de Nordiska länder och kring Östersjön. Blåbären är kända för sin antioxidativa förmåga att bidra till hjärt- och kärlhälsa i allmänhet. Superfruits Blueberry-pulver är gjort på hela frystorkade vilda Blåbär, är osötat och innehåller inga tillsatser.

Frukt och Hälsa: Antixodianter i frukter som t ex Antocyaner i Blåbär har en antioxidativ effekt som kan skydda kroppens celler och bidra till en god hälsa.

ORAC: Superfruits Blueberry-pulver har ett uppmätt antioxidantionsvärde enligt ORAC på 484 μmolTE/g. ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa förmåga.

Kosttillskott
Rekommenderat intag: 1 Skopa (ca 3g) dagligen. Blåbärspulvret tillsätts med fördel i juice, andra drycker, yoghurt samt smoothies. Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.

Ingredienser: Ekologiskt frystorkat Blåbärspulver (Vaccinium myrtillus L.).

Ursprungsland: Nordiska länderna samt Polen.

Innehåll:
90g (Motsvarar ca 630g färska Blåbär.)

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn. Öppnad förpackning bör förbrukas inom 30 dagar.

Försiktighet: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänslig mot blåbär eller andra skogsbär. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.


Näringsdeklaration:
Per 3g

Kcal5
Kolhydrater1g
varav socker1g
Protein0,1g
Fett0,1g
Vitamin C3,6mg (4,5%*)
Antocyaner102mg
 ORAC >1400 µmoTE

* % av Rekommenderat dagligt intag.
Blåbär (Vaccinium myrtillus L.)


Blåbär tillhör släktet ljungväxter och det finns över 450 olika arter världen över. Det ris som växer i norra delen av Europa och i Sverige heter Vaccinium myrtillus, och kallas även för vilda blåbär. I Nordamerika finns det andra vanligt förekommande odlade arter, så kallade ”highbush” bär. Skillnaden mellan bären är många, de vilda blåbären är framförallt mörka i fruktköttet medans de amerikanska är vita i fruktköttet. De amerikanska blåbären är också väldigt stora och har mindre syrlig smak. Vilket folk gillar bäst finns det delade mening om.
 
Blåbär har avnjutits under århundraden och bara ökat i popularitet sedan de första kommersiella plantorna började odlas fram. Sedan dess har  odlare förädlat bären för att förlänga hållbarhet, smak m.m. Idag är Nordamerika världens största producent av blåbär och står för 90% av världsproduktionen.
 
Enligt inhemsk amerikansk tradition så har man under århundraden plockat blåbär för att äta färska eller konservera dem. Vissa delar av busken har även använts i traditionell folkmedicin. T ex så används bladen för att koka te på vilket skulle vara bra för blodet och juicen används mot hosta. Blåbärs används också till mycket annat t ex infärgning av kläder och smaksättning av maträtter.

Näring
Blåbär är kända som en mycket antioxidantrik frukt och innehåller antioxidanten antocyanin som sitter i pigmentet och gör bären mörkt blå-lila, de vildväxande Nordiska blåbären innehåller en högre koncentration av dessa antioxidanter än de odlade bären.
Antocyaner i Blåbär kan oskadliggöra fria syreradikaler och skydda kroppens celler. Internationell forskning visar att dessa antocyaner hjälper immunförsvaret, hämmar kronisk inflammation och motverkar oxidativ stress.

Vilda Blåbär har ett ORAC-värde på 61 μmolTE/g vilket kan jämföras med Acai som har uppmätt värde 184 μmolTE/g. Det forskas regelbundet på Blåbären och deras positiva hälsoeffekter och det lilla blåa bäret har sedan länge nått statusen Superfrukt.

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499