Din varukorg ()
cload

GUARANTEED SAFE & SECURE CHECKOUT

Äppelkaka med vaniljfrosting

By Magnus Nilsson 2020 november 13 0 kommentarer

Äppelkaka med vaniljfrosting

Den här mustiga och smakrika äppelkakan är proteinrik och innehåller bara bra ingredienser. Saftigheten från äpplet, den fina smaken från smaksättningen och proteinpulvret och questbarsbitarna som gömmer sig i kakan gör det svårt att sluta äta av den här underbara skapelsen ;)

Ingredienser:

  • 150 g zucchini
  • 100 g morotspure (koka morötter och mixa till en jämn smet)
  • 1 medelstort äpple
  • 1 dl kvarg
  • 2 msk osötat äppelmos
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 2 msk sojamjöl
  • 2 dl pofiber
  • 1 skopa vaniljvassle. Klicka här!
  • En nypa salt
  • 1,5 tsk kanel och 1,5 tsk malna kardemummakärnor
  • 1 ägg (äggulan och äggvitan för sig)
  • 1 dl flytande äggvita (motsvarar tre äggvitor)
  • 1 questbar i smaken Apple Pie från Questnutrition. Klicka här!
  • 75 g kvarg
  • 75 g philladelphia
  • 2 msk vaniljkasein. Klicka här!
  • En nypa vaniljpulver

Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
  2. Skala zucchinin, skär den i mindre bitar och mixa till en puré. Tillsätt morotspuréen, äggulan och kvargen.
  3. Skala äpplet och grovriv det på ett rivjärn. Blanda ner äpplet i smeten.
  4. Rör samman de torra ingredienserna med zucchinipurén och häll eventuellt i lite vaten (den ska inte vara rinnig men tillräckligt fuktig så att allt blandar sig).
  5. Skär Questbaren i bitar efter önskad stolek och rör ner bitarna i smeten .
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktig ner de i den övriga smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet men försök att behålla ”luftigheten”.
  7. Häll ut smeten i en smord brödform alternativ klädd form med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 40-45 min (beroende på hur ”torr” du vill ha den – känn efter! Ugnen spelar också roll.)
  8. Under tiden kakan gräddas i ugnen kan du göra frostingen. Vispa snabbt upp kvarg, philladelphia, protienpulver och vaniljpulver till det har fått en lite mer fluffig konsistens.
  9. När kakan är klar låter du den svalna på ett bakgaller. Bre på frostingen när kakan har svalnat.

Toppa med t.ex. rostade kokosflakes, pumpafrön, mullbär, russin osv. Skär upp och njut av en underbart god och proteinrik äppelkaka ;)

/Johanna och Ida

Äldre inlägg Nyare inlägg

Nyhetsbrev

Jag godkänner Fitnessbutikens

Senaste inläggen