Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Bärmuffins

Bärmuffins

De här fluffiga proteinrika, fett- och kolhydratssnåla muffinsen har en ljuvlig smak av vanilj och bär. Passar perfekt nu på sommaren när det finns massa olika bär att frossa i . Den hemliga ingrediensen i de här smaskiga muffinsen är faktiskt zucchini! Låt er inte skrämmas av att det är en grönsak – den gör inget med smaken men bidrar mycket till saftigheten i muffinsen. Testa att baka de här underbara proteinhallonmuffinsen och jag lovar att era smaklökar kommer jubla! Som om det inte vore nog är de här proteinmuffinsen nyttiga och innehåller bara bra ingredienser.

Ingredienser:

  • 300g zucchini
  • 2 msk vatten
  • 1 äggula
  • 150 g kvarg
  • 2 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk psyliumfröskal/fiberhusk
  • 1 skopa vassleprotein med valfri smak. Klicka här!
  • 15 st steviadroppar vanilj eller 2 msk stevia
  • 1 dl äggvita+1 äggvita
  • Valfria bär att toppa med (tex hallon)


Gör såhär:
1. Skala och skär zucchinin i mindre bitar. Mixa sedan till en slät puré och tillsätt äggulan, kvargen, steviadropparna och vattnet och rör om till en jämn smet.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och rör sedan ner dem i smeten.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (inte stenhårt!) och rör/vänd försiktigt ner smeten i de vispade äggvitorna.
4. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med smeten. Toppa muffinsen med lite bär och peta försiktigt ner dem lite i muffinssmetarna.
5. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min och låt svalna på bakgaller. Ät och njut av underbara hälsosamma och proteinrika bärmuffins!

/Johanna och Ida