Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Chokladpaj

Den här chokladpajen har en fyllig och underbar chokladsmak. Den är full av protein och innehåller varken socker eller vetemjöl. Den är jättegod att äta halvt frusen men även som den är. Testa du med och du kommer inte ångra dig!

Ingredienser:
  • Till pajskalet
  • 1 dl pofiber
  • 0,5 dl vetegroddar
  • 3 msk sojamjöl
  • 100 g kvarg
  • 0,5 dl vatten
  • Nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
  • 1 msk kokosolja
  • För fyllningen
  • 1 skopa chokladkasein. Klicka här!
  • 2 tsk raw kakao.
  • 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
  • 1 msk walden farms chocolate Syrup.
  • ½ tsk + ½ tsk xanthan gum
  • 1 dl kvarg
  • 1 dl vatten
  • 1 dl flytande äggvita
  • Valfri topping som exempelvis kakonibs och mullbär

Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet.
  2. Tillsätt vatten, kokosolja och kvarg och rör om till en jämn smet
  3. Dela upp smeten i två delar till två mindre pajformar/ugnsformar eller en större (dela då inte degen i två delar)
  4. Smörj formarna med exempelvis kokosolja eller klä dem med bakplåtspapper
  5. Bred ut degen med händerna så att bottnen täcks och ca 1-2 cm upp på kanterna
  6. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter och ta sedan ut och låt svalna
  7. Blanda alla ingredienser till chokladfyllningen och låt stå i kylen i 20-30 minuter.
  8. Efter 20-30 minuter är de dags att vispa äggvitan till ett vitt hårt skum
  9. Tillsätt xanthan gum på lsutet och vispa lite till tills det får en hårdare konsistens
  10. Tillsätt chokladfyllningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  11. Dela upp smeten på de två avsvalnade pajskalen
  12. Toppa sedan med valfritt som exempelvis kakaonibs och mullbär
  13. Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca 15 minuter. OBS! Tiden varierar mycket så håll hela tiden koll!

Ta ut och låt pajerna svalna. Förvara gärna i kyl eller i frys. MUMS!

/Johanna och Ida