Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Glassig cookie dough med krämigt proteinfluff

Kaseinfluff cookie dough

Ingredienser:

  • Ett halvt paket kikärtor (drygt 100 g)
  • 1 skopa vaniljkasein.
  • 1 dl lättkvarg
  • 1 msk jordnötssmör
  • Eventuellt lite hackad sockerfri choklad
  • 0,5-0,75 dl + ca högst 0,25 dl vatten
  • Ca 2 dl frysta jordgubbar, ungefär 150 g

Gör så här:
  1. Skölj kikärtorna och låt de rinna av. Mixa de sedan till en jämn smet med en stavmixer.
  2. Tillsätt kvarg och 1/2 dl proteinpulver och mixa med kikärtorna tills det är en slät smet.
  3. Rör ner jordnötssmör och den hackade chokladen
  4. Ställ in smeten i frysen i ca 2-3 timmar och rör om varje halvtimma.
  5. Blanda resten av proteinet med 0,75 dl vatten och rör om till en jämn smet. Ställ in i frysen i ca 20 – 40 minuter (spelar inte så stor roll – man kan ha den kortare i frysen men var då försiktigare med vätskan när man börjar vispa och ska tillsätta vatten).
  6. Ta fram smeten och häll upp i en stor bunke tillsammans med de frysta bären. Mixa till en jämn smet (som en sorbé).
  7. Börja sedan vispa smeten med elvisp. Här gäller det att ha tålamod – vispa på! Med tidens gång häller man i lite vätska i taget och fortsätter vispa, sammanlagt upp till ca 0,25 dl. Fluffet stiger lättare och blir större när man tillsätter lite vätska, men det gäller samtidigt att vara försiktig då lite för mycket vätska kan förstöra konsistensen. Hur länge man ska vispa beror på hur man vill ha fluffet, men minst ett antal minuter.
  8. Lägg upp den infrysta cookie dough-röran och lägg sedan upp fluffet vid sidan om.

Servera direkt och toppa med valfri topping. Bilden visa ett serveringsförslag med hackad mörk choklad, mullbär och sweet freedom (flytande sötning). Ät och njut av underbara smaker och konsistenser!

/Johanna och Ida