Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Kardemummakaka

Kardemummakaka

Den här proteinrika, kolhydrats- och fettsnåla kardemummakakan har en otroligt fin smak av vanilj och kardemumma. Den smakar så gott att det är lätt att börja tvivla på att den är nyttig och bara innehåller bra ingredienser. Hemligheten i den här kakan är zucchinin, den gör kakan saftig och att den får stor volym. Servera kakan som den är eller varför inte med en klick kvarg och hallon. Testa dig fram med olika tillbehör - bara fantasin kan sätta stopp!

Ingredienser:

  • 2 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 tsk psylliumfröskal
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk stevia alternativt ca 20 steviadroppar vanilj för ännu godare smak
  • 1 skopa vassleprotein med vaniljsmak. Klicka här!
  • 1 msk linfrön
  • 1 nypa salt
  • 1 äggula
  • Ca 300 g zucchini
  • 100 g kvarg
  • 1,3 dl äggvita = 4 äggvitor
  • 3 msk vatten + ca 3 msk


Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
2. Skala zucchinin, skär den i mindre bitar och mixa till en puré. Tillsätt äggulan, kvargen och 3 msk av vattnet.
3. Rör samman de torra ingredienserna med zucchinipurén och häll eventuellt i 3 msk mer vatten.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktig ner de i den övriga smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet men försök att behålla ”luftigheten”.
5. Häll ut smeten i en smord brödform alternativ klädd form med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 170 grader i ca 30-40 min (beroende på hur ”torr” du vill ha den – känn efter!)
6. När kakan är klar låter du den svalna på ett bakgaller. Skär upp och njut av en underbart god kaka med gott samvete

/Johanna och Ida