Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Saffransmuffins med vaniljfrosting

Saffransmuffins med vaniljfrosting

Smaken av saffran och vanilj passar perfekt tillsammans! Dessa proteinrika saffranmuffins med vaniljfrosting är underbara nu i juletider! Att variera lussebullarna med dessa godingar är både ett nyttigare alternativ och väldigt gott! De innehåller mycket protein vilket är perfekt för dig som tränar.

Ingredienser:

  • 1 dl kvarg
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 1 msk stevia strö eller motsvarande annan sötning
  • 20 steviadroppar i vaniljsmak
  • 1-1,5 dl vätska (vatten eller valfri mjölk)
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 dl sesammjöl eller mandelmjöl från Sukrin
  • 1 dl havremjöl (havregryn mixat till mjöl)
  • 0,5 dl pofiber eller mer havremjöl
  • 1 dl vaniljvassle. Klicka här!
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk psylliumfröskal
  • En nypa salt

Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna förutom saffran och sötning i en bunke
  2. Mortla saffran med steviaströ och tillsätt det i de torra ingredienserna
  3. Tillsätt ägg, steviadroppar, kvarg och till sist vätskan försiktigt medan du rör om och ser till att konsistensen blir lagom. Den ska vara saftig men inte för lös
  4. Häll upp smeten i silikonmuffinsformar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min tills de har stigit lite, fått lite färg och känns klara
  5. Ta ut och låt svalna på ett bakgaller
  6. Blanda vaniljfrostingen genom att blanda ½ dl kvarg, ½ dl naturell yoghurt, 2 msk vaniljkasein och 6-8 steviadroppar i vaniljsmak. Bre på frostingen när muffinsen har svalnat och lägg sedan på lite russin.



/Johanna och Ida