Fri frakt över 499 kr ★ Snabb leverans ★ Trygg betalning med Klarna

Vaniljkaka med frosting

Vanlijkaka

Ingredienser:


Gör så här:
  1. Mixa bönorna till en slät smet.
  2. Tillsätt pumpapuré, äppelmos och kvarg.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig.
  4. Tillsätt de torra ingredienserna med resten och rör om till en jämn smet. Tillsätt vatten allt eftersom, konsistensen ska inte vara lös men den ska gå att röra ut med vispad äggvita.
  5. Vispa äggvitan och rör försiktigt ner smeten i den utan att förstöra för mycket av fluffigheten.
  6. Häll upp i en kakform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.
  7. Medan kakan är i ugnen kan du börja med frostingen: Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ett litet tag med elvisp för att göra frostingen lite mer fluffig.
  8. När kakan har svalnat är det dags att bre på frostingen.

Toppa gärna med t.ex. kokosflakes, kakaonibs, bär osv. Ät och njut – den är kalasgod!

/Johanna och Ida