Kategorier

Casein Premium 1kg

Self Omninutrition

34%

Natt/kvällsprotein som är fri från laktos och kolhydrater 100% Kasein

Lagerstatus: I lager

399 kr 329 kr

Casein Premium Protein från Self är ett långsamt och väl mättande protein som intas under kvällen eller som mellanmål och det innehåller 100% kasein.

Mjölkprotein består av ett flertal olika proteinfraktioner med namn som laktalbumin, lactoglobulin o.s.v. Vanligtvis delar man upp dessa proteinfraktioner i två olika huvudgrupper, Kasein och Vassle.

Både kasein och vassle innehåller alla nödvändiga aminosyror och är båda mycket bra proteinkällor. Protein i mjölk består till 80% av Kasein.

Kasein är ett långsamt protein vilket betyder att det tar lång tid för kroppen att absorbera. Detta beror på att proteinerna i kasein är hoprullade i nystan som i sin tur sitter packade intill varandra. Denna egenskap gör det svårt för de enzymer som bryter ned proteiner att komma åt aminosyrorna i kasein.

Många av de signalsubstanser som styr vår aptit påverkas av protein, eftersom kasein har en egenskap att stanna längre tid i magtarmkanalen en andra proteiner mättar det också bättre.

I studier har man sett att kasein ökar nivåerna av tillväxthormonet IGF-1 mer än vassle, detta är mycket viktigt för återhämtning och tillväxt. Man har också sett att kasein är bättre än något annat protein för att motverka nedbrytning av muskelmassa under diet.

Kasein används som mellanmål och som sista måltid innan sömn. Tack vare att absorbtionstiden är så pass lång tillgodoser du muskelmassan med aminosyror under natten vilket är otroligt viktigt eftersom muskeluppbyggnad i första hand sker nattetid. Vill du bygga muskler ska du alltså se till att du har både byggstenar och energi för denna process. Slarva därför inte med protein och kolhydratintaget på kvällen. Även när du deffar bör du äta en relativt stor del av ditt kaloriintag på kvällen.

  • Helt fri från kolhydrater!
  • Helt laktosfri!
  • Mättande protein, perfekt innan läggdags!
  • 92% proteinhalt, extremt högvärdigt protein!

Tips: 2 skopor Casein + 1 dl Havregryn 30min innan sömn.

De mejeriprodukter du köper i butiken är alltid pastöriserade vilket i viss mån denaturerar proteinerna. Detta har ingen eller liten inverkan på proteinkvalitén men gör att protein kan tas upp snabbare. Vill du alltså ha ett riktigt långsamt protein måste du välja ett kaseintillskott som inte är denaturerat. Casein från SELF är varsamt extraherat för att bevara den naturliga strukturen hos kaseinproteinet.

Innehåll per 100 g 30 g
Energi 378 kcal (1580kJ) 113 kcal (474 kJ)
Protein 92 g 27,6 g
Kolhydrater
 -varav sockerarter
0 g
0 g
0 g
0 g
Fett
 -varav mättat
1 g
0,7 g
0,3 g
0,2 g
Salt 0,3 g 0,09 g

Portion: 30g (33 portioner)

Doseringsförslag:
Tillsätt 30g (1 skopa ca) pulver med 2-3 dl kall lättmjölk eller vatten i en shaker och skaka i minst 45 sek.

Ingredienser: Kalciumkaseinat (mjölk), glycine; l-alanine; l.lycine (GlyciPEP), arom, emulgeringsmedel (E322 (solros), färgämne (E162), sötningsmedel (sukralos, E950)


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499