Kategorier

Chiafrö, 300g

Leader

Rika på protein, omega-3, fiber och bidrar med en ökad mättnadskänsla!

Lagerstatus: Slut i lager

259 kr

Omega-3, protein och ökad mättnadskänsla!

Chiafrön har blivit ett populärt tillskott de senaste åren, då de har många goda egenskaper. De är rika på protein, fibrer och essentiella fettsyror som omega-3. En av egenskaperna de har är att de tillsammans med vatten, bildar en geleliknande hinna. Denna effekt gör att mättnadskänslan ökar och gör också att chiafrön är väldigt tacksamma att använda i bakning och desserter, då det bildar en tjockare konsistens. 

  • Fri från gluten, laktos och sötningsmedel.
  • Inga tillsatsämnen!
  • Sväller i vätska, vilket bidrar till ökad mättnadskänsla.
  • Utmärkt för bakning!
  • Energigivande.
Näringsvärde per 100g
Energi 486kcal
2034kJ 
Protein 17g
Kolhydrat 42g
Fett
varav mättat fett
varav enkelomättat fett
varav fleromättat fett 
31g
3,3g
2,3g
24g 
Linolsyra 5,8g
Linolensyra 18g
Fiber 34g
Salt <0,01g

Dosering: Maximal daglig dos är 15 gram frön. Blötlägg chiafrön i vätska i 15-60 minuter, lämplig vätskemängd är 9-10 gånger frövolymen. De sväller kraftigt i vatten och bildar en gele. Strö fröna över yoghurt eller blanda i smoothie.
Ingredienser: chiafrön (salvia Hispanica).


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499