Kategorier

Cranberry Uro-Complex

Olimp

Det bästa för dina njurar och urinvägar.

Lagerstatus: Slut i lager

99 kr

Olimp Cranberry Uro-Complex, 15 caps 


Ett innovativ kosttillskott som innehåller tranbärsextrakt (Vaccinium macrocarpon) som är högkoncentrerad (100:1) och standardiserat för 10% rent innehåll av proantocyanidiner (PAC). Tillskottet är även berikat med andra komplexa växtextrakt. Studier har visat att:

Åkerfräken stödjer väl fungerande urinvägar och njurar
Grönt te ökar kroppens naturliga försvar mot fria radikaler
Nässelextrakt stödjer normal funktion i urinvägarna och immunsystemet

En stor fördel är det faktum att alla växtextrakt som ingår i preparatet är standardiserade - som har en bestämd mängd aktiv ingrediens, som har lämpliga fysiologiska effekter. Kvaliteten är med andra ord garanterad!

Behandla urinvägsinfektion med tranbär
Urinvägsinfektion drabbar väldigt många människor, främst kvinnor, och för många är besvären återkommande. Sjukdomen orsakas av bakterier som tränger in i urinröret och vidare upp i urinblåsan.

En del bakterier har bättre förmåga att hålla sig kvar i urinvägarna. Bakterien som förorsakar urinvägsinfektioner, kolibakterien, får lättare fäste på cellytan i urinvägarna tack vare dess fimbrier (hårliknande) och de sköljs inte ut lika lätt med urinen.

De flesta urinvägsinfektioner behandlas med en antibiotikakur. För många personer med upprepade infektioner kan det bli många behandlingar. Risken finns då att man utvecklar antibiotikaresistenta bakterier, vilket inte är bra. Därför är det bra med andra effektiva metoder som kan förebygga urinvägsinfektion.


Tranbär
Vetenskapen har visat tranbärens positiva påverkan på urinvägarnas hälsa. Flera forskare är överens om att proantocyaner från tranbär fungerar som alternativ till antibiotikabehandling vid återkommande urinvägsinfektioner. Tranbärens aktiva ämne blockerar bildningen av bakteriens fimbrier vilket i sin tur gör att den har svårt att få fäste vid urinvägens slemhinna. Bakterierna får helt enkelt svårt att hålla sig kvar. Tranbär är dessutom surt och sänker pH-värdet i urinen och neutraliserar urinens lukt. Tranbär har även en prebiotisk verkan, vilket innebär att ämnen i bären stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier som är bra för vår hälsa.

Extrakt av åkerfräken: Åkerfräken har en urindrivande förmåga, samt stärkande och renande effekt på njurarna. Örten är mycket rik på kiselsyra som ökar antalet vita blodkroppar och stärker därmed immunförsvaret. Kiselsyror är dessutom en oumbärlig beståndsdel i den mänskliga organismen. Särskilt i bindväven, hud, hår och naglar.

Cranberry Uro-Complex, kosttillskott med tranbärsextrakt, 15 kapslar
Produkten är designad speciellt för personer som utsätts för bakterier som är smittsamma för urinvägarna - som pooler, bastu, offentliga duschar, patienter före och efter operationer samt eprsoner med nedsatt immunförsvar (på hösten och vintern), sexuellt aktiva, särskilt för kvinnor som oftast drabbas av urinvägsinfektion.

Rekommenderad användning: 1 kapsel med en måltid en gång dagligen med ett glas vatten (eller annan dos efter samråd med en läkare).

Ingredienser: tranbärsextrakt (Vaccinium macrocarpon), åkerfräkenextrakt (Equistum arvense L.), grönt teextrakt (Camelia sinensis L.), nässelextrakt (Urtica dioica L.), havreextrakt (Avena sativa L.), fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumstearat), kapselhölje (gelatin, färgämne: E171).

Viktigt: Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost. En mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil rekommenderas. Förvaras utom räckhåll för små barn.


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499