Kategorier

Eiselt ALC 60 kap.

Eiselt

N-Acetyl-L-Karnitin

Lagerstatus: Slut i lager

255 kr

ALC innehåller det neuroaktiva ämnet N-Acetyl-L-Karnitin som används av tränande för att minska den negativa effekten av extrem träning på det neuro-hormonella systemet. ALC hämmar impulserna mellan hypotalmus och hypofysen som reglerar produktionen av steroidhormoner via ACTH och GnRH. Det är dessa som kan bidra till att frisättningen av kortisol ökar och förhållandet mellan kortisol till testosteron försämras. På så sätt kan ALC minska risken för överträning som oftast innebär att den hormonella homeostasen är i obalans. ALC rekommendera i första hand till personer på elitnivå och som tränar fler än fem dagar per vecka.

ALC sköter transporten av acetyl CoA in i mitokondrierna när dett används som energisubstrat och kan på så sätt påverka fettförbränningen, speciellt för personer som har brist på ALC eller karnitin. Detta är intressant speciellt för uthållighetstränande.

ALC ökar bildningen av acetylkolin och används därför av många för att öka den kognitiva kapaciteten speciellt för äldre personer.

Mängd per kapsel: 500 mg (stabilt ALC, läkemedelskvalitet)

Kapseltyp: Vegetabilisk kapsel

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499