Kategorier

Essential Amino 120

Self Omninutrition

Alla 8 essentiella aminosyror.

Lagerstatus: Slut i lager

169 kr

Alla 8 essentiella aminosyror
Essentiella aminosyror (EAA) är livsnödvändiga aminosyror som måste tillföras via kosten. Ett tillskott av EAA är extra viktigt för dig som tränar hårt.

  • Ökad återhämtning och muskelmassa.
  • Ökad uthållighet.
  • Utmärkt under hårda träningsperioder eller diet.
  • 9 tabletter motsvarar en normalstor drink vassleprotein utan onödiga kalorier.
  • Fritt från fett, laktos och kolhydrater.
  • Förbättrad muskelmassa, ökad uthållighet.

Mycket effektiv vid lågkaloridiet och/eller under mycket hård träning för en balanserad kvävebalans.
En rubbad kvävebalans kan leda till att musklerna bryts ner då kroppen använder musklerna som energi istället för kroppsfettdepåerna. Under diet/träning är målet att förbränna fett och inte muskler och därför behöver man ett tillskott som balanserar kvävet i blodet.

Av de 20 aminosyror kroppen behöver kan kroppen endast tillverka 12 själv. Övriga är så kallade essentiella aminosyror och måste tillföras genom kosten. Brist på dessa aminosyror har katastrofala följder för dig som tränar då kroppen tvingas att ta dem från muskelmassan istället. Detta leder till ökad muskelnedbrytning och minskad fettförbränning eftersom kroppen samtidigt tar energi från andra aminosyror som frigörs i processen. Essential Amino tillför de aminosyror kroppen normalt har brist på.

Ett ökat proteinintag har i flera studier visat sig ge mer muskelmassa. Denna ökning i muskelmassa beror främst på ökad halt essentiella aminosyror eftersom dessa oftast är den begränsande faktorn vid proteinsytes. Man kan alltså få den här anabola effekten på muskelmassan utan att öka den totala mängden protein i kosten genom att få i sig stora mängder essentiella aminosyror.

Portionstorlek: 3 tab (40 port.)

Innehåll per portion
Energi 10 kcal/40kJ
Aminosyrakomplex 2000 mg
Procentuell fördelning:  
Leucin 17,32%
Valin 12,60%
Isoleucin 11,02%
Lysin 12,60%
Fenylalanin 17,32%
Treonin 7,87%
Metionin 17,32%
Tryptofan 3,94%

Doseringsförslag: 1-2 doser på morgon, 1-2 doser på kvällen.

Tabletthjälpmedel: Dikalciumfosfat, mikrokristallin cellulosa, stearinsyra, magnesiumstearat, povidon.

Viktigt: Kosttillskott är ej avsett för medicinskt bruk. Mängd, toleransnivå och dygnsbehov varierar individuellt. Den som är gravid, ammar, medicineras, har högt blodtryck, eller lider av medicinskt missförhållande bör rådfråga läkare. Förvaras med förslutet lock, ej över normal rumstemperatur. Förvaras utom räckhåll från barn.


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.