Kategorier

Gojibär 450g

Naturliga Antioxidanter
Naturens egen multivitamin

Lagerstatus: Slut i lager

199 kr

I Asien har Goji berries konsumerats under tusentals år för att uppnå en god hälsa, välmående och livskraft.

Superfrukten Goji/Lycium barbarum L. anses vara en av de mest näringsrika födorna på jorden. I Kina sträcker sig den folkmedicinska historien 5000 år tillbaka i tiden och under åren har bäret fått många namn; Wolfberry, Lyciumbär, Gou Qi Zi, The Happy Berry m. fl.

Gojibären är rika på antioxidanter, nyttiga fetter, vitaminer och mineraler. Superfruit rekommenderar att man äter Gojibären som de är, en handfull varje dag för sina nyttigheter, och kan med fördel blandas i frukostmüslin och smoothies, ätas som snacks eller användas i matlagning, t ex i sallader.

Multivitaminen: Gojibären innehåller Omega 3 & 6, Betakaroten, Zeaxanthin, Lutein, Kalium, Polysackarider, Vitamin B1, B2, B3 och C, Kalcium, Krom, Koppar, Magnesium, Järn, Mangan, Fosfor, Selen, Natrium, Zink, Kostfiber, 18 av 20 aminosyror och sammanlagt 23 spårämnen.

Ningxia: Superfruits Gojibär kommer från Ningxia i Kina. Det är en självstyrande region i nordcentrala Kina som är känd just för att de finaste Gojibären i världen växer där. Regionen kallas även "Gojibärens hem".

Polysackarider: Ett signum hos Gojibären är rikedomen på LBPs, Lycium barbarum polysackarider. LBP är kostfiber bestående av mycket långa kedjor med kolhydrater som tros ha djupt ingående hälsoegenskaper.

Ingredienser: Gojibär (Lycium barbarum L.).
Ursprungsland: Kina
Klassifiering: 1 (Högsta klass)
Tillverkningsprocess: Lufttorkning under 40 grader celsius
Sulfering: NEJ
Sötning: NEJ
Andra tillsatser: NEJ
Ekologi: Odlade och certifierade enligt USDA NOP

Försiktighet: Gojibär bör inte ätas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot frukten eller andra produkter ifrån familjen Solanaceae (potatis, tomat, aubergine, chili m.fl. Överkonsumtion av torkade bär och fruktern kan ha laxerande effekt.

Rekommenderat dagligt intag: 10-20g (Motsvarar 70-140g färsk frukt, eller 1-2portioner av ditt dagliga intag av färsk frukt och grönt, RDI 500-600g/dag)

Nettovikt
: 450g (Motsvarar minst 3,1 färsk frukt)


Näringsdeklaration per 100g

Kcal/Kj271/1138
Protein9g
Kolhydrater55g
  socker46g
Kostfiber7g
Fett1,7g
  mättade0,3g
  enkelomättade0,4g
  fleromättade1g
Vitamin A85mcg (11% RDI)
Vitamin C35mg  (58% RDI)
Järn7,5mg (54% RDI)
Kalcium42mg  (5% RDI)
Kalium1032mg *
Natrium380mg *
ORAC>25,000 *
* RDI har ej fastställts 


 


Gojibär (Lycium barbarum)

Gojibär har konsumerats sedan urminnes tider i Asien för att uppnå en god hälsa, välmående och livskraft. Historierna är många kring bäret och det har flertalet namn, bl.a. Wolfberry, Lyciumbär, Gouqizi, The Happy Berry. I traditionell kinesisk medicin har man använt Gojibär i över 5000 år för att det är bra för lever, njurar, ögon och lungor.

Näringsinnehåll
Gojibäret är extremt rikt på antioxidanter som skyddar kroppen från fria radikaler. En av antioxidanterna är Vitamin C. Gojibäret innehåller mer Vitamin C än apelsiner per viktenhet och det innehåller även mer Betakaroten än morötter. Gojibäret är också mycket rikt på polysackarider, varav några av dem är helt unika för bäret. Dessa Lycium Barbarum Polysackarider (LBP) trodde man förr bara var kolhydrater precis som stärkelse och socker men det har visat sig att dem spelar en avgörande roll för vår hälsa och förmåga att oskadliggöra fria radikaler. Det lilla röda bäret är också fullpackat med andra näringsämnen; Protein, Omega 6, 18 aminosyror, Vitamin A, B1, B2, B6, C, E och 21 olika mineraler, däribland mangan, zink, järn, koppar, nickel, krom, magnesium, kalcium, natrium, kalium, kobolt, selen, kadmium, fosfor och germanium.

 

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499