Kategorier

Havtorn Pulver 90g

Vårda dina slemhinnor!

Lagerstatus: Slut i lager

259 kr

Gör din egen Havtorns-smoothie eller berika frukostyoghurten med Superfruits antioxidantrika och 100% naturliga Havtorns pulver. Ett enkelt sätt att göra din morgon lite godare och din dag lite piggare.

Information Havtorn: Frukten Havtorn/Hippophae rhamnoides L. är rik på näringsämnen, speciellt antioxidanter samt fettsyror, såsom Omega 7. Havtornsbär är kända för sin antioxidativa förmåga att bidra till slemhinnor och hudens hälsa. Superfruits Sea Buckthorn-pulver är gjort på hela Havtorn, är osötat och innehåller inga tillsatser.

Frukt och Hälsa: Antioxidanter i frukter och bär som t ex Vitamin C och karotenoider i Havtorn har en antioxidativ effekt som kan skydda kroppens celler och bidra till en god hälsa.

ORAC: Superfruits Sea Buckthorn-pulver har ett uppmätt antioxidantionsvärde enligt ORAC på 106 μmolTE/g. ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa förmåga.

Kosttillskott
Rekommenderat intag: 1 Skopa (ca 3g) dagligen. Havtornspulvret tillsätts med fördel i juice, andra drycker, yoghurt samt smoothies. Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.

Ingredienser:
Havtornspulver (Hippophae rhamnoides L.).

Ursprungsland:
Finland, Baltiska länderna.

Innehåll:
90g (motsvarar ca 540g färska Havtorn.)

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn. Öppnad förpackning bör förvaras i kylskåp och förbrukas inom 30 dagar, tillsluts väl.

Försiktighet:
Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänslig mot
Havtornsbär. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.

Näringsdeklaration: Per 3g

Kcal15
Kolhydrater0,5g
varav socker0,5g
Protein0,2g
Fett1,2g
varav mättade0,4g
varav enkelmättade0,6g
Omega 7450mg
varav fleromättade0,2g
varav Omega 316mg
varav Omega 6144mg
Vitamin C75mg (94%*)
Betakaroten30mcg
 ORAC >300 µmoTE

* % av Rekommenderat dagligt intag.Havtorn (Hippophae rhamnoides L.)

Havtorn växer över stora delar av världen men 90% av världs tillgången kommer ifrån Kina. Det finns dock över 6 arter och 12 subarter i Europa och Asien. Havtorn är en buske som blir mellan 0,5 och upp till 10 meter hög. De trivs i fuktiga förhållanden men växer ofta i torra och sandiga områden och är mycket tåliga. Busken är taggig vilket gör det svårt att skörda frukterna.

Havtorns bär har på senare tid blivit kända i media för sina positiva egenskaper att bidra till fin hud och hår. Det har dock sedan länge varit känt av de gamla grekerna som var de första att upptäcka de helande egenskaperna hos Havtorn. Grekerna matade sina hästar med löven, ifrån Havtorn, vars pälsar blev skinande fina. Därefter skall bäret ha fått sitt latinska namn då ”Hippo” betyder ”häst” och ”phaos” betyder att ”skina”.

Havtorn har även använts i tusentals år i Traditionell kinesisk folkmedicin för att ge en len och smidig hud och skydda mot solbränna samt bidra till slemhinnornas funktion i öga, mun och luftvägar samt i underlivet.

Näring
Tillsammans med Gojibäret erbjuder Havtorn en komplett profil av näringsämnen. Havtorn innehåller mer än 10 olika vitaminer, 24 spårämnen och 18 aminosyror. Bland vitaminerna är de mest signifikanta Vitamin C, E och Vitamin K.

Havtorn är rikt på essentiella fettsyror och innehåller Omega 3, 6, 7 och 9. En av dem hör man sällan talas om, nämligen Omega 7 som är en viktig fettsyra och som kroppen själv producerar. Men ju äldre vi blir desto sämre blir också produktionen av den. Omega 7 främjar kroppens slemhinnor i t ex underliv, urinvägar, mage, ögon och mun. Därför kan det vara bra att fylla på med Omega 7, maten vi äter innehåller dock inte så mycket Omega 7 fettsyror och resultatet kan bli torra, sköra och överkänsliga slemhinnor och torr hud.

Bär som Havtorn har i allmänhet ett mycket högre innehåll av biologiskt aktiva ämnen än frukt. Förutom traditionella vitaminer finns det Fenoliska ämnen som bidrar till den antioxidativa effekten. Antioxidanterna i Havtorn kan bidra till en god hälsa och välmående genom att oskadliggöra fria syreradikaler och skydda kroppens celler. Havtorn har ett ORAC-värde på runt 700 μmolTE/g vilket kan jämföras med att ett dagsbehov av antioxidanter tros ligga kring ORAC 2500-5000 μmolTE per dag.

Färska Havtorn har mätts upp i svenska studier hos SLU till att innehålla 300-1300mg C-vitamin per 100g färskvikt, vilket kan jämföras med Floridaapelsiner som har runt 45mg C-vitamin per 100g färsk frukt.

Havtornsolja kan enligt litteraturen innehålla 34–485 mg karotenoider per 100 g färskvikt, vilket är mer än i alla kända frukter och grönsaker. Den kan också innehålla 47–249 mg vitamin E per 100 g, vilket är mer än i andra oljerika växter.

 

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499