Kategorier

Inca bär 160 gr

Inca Golden Berries

Lagerstatus: Slut i lager

109 kr

Inca Golden Berries - En gåva från mystikens Anderna!
Dessa gyllene bär har fått många namn på engelska men du kanske känner igen dem som Physalis. Det syrliga och utsökta bäret som du ibland finner i den tropiska delen av fruktdisken kallas även för Inca berries eller Golden berries och dess latinska namn är Physalis peruviana L. Bären odlades redan av Inka-indianerna för sina näringsegenskaper men finns i många delar av tropikerna, inklusive Amazonas. Bäret växer på en planta som blir ca 1 meter hög och producerar den gul-oranga frukten som är täckt av små tunna blad.

Näringsinnehåll

Gillar du små och nyttiga frukter och bär så är Inca-bären ett tungkittlande alternativ. De syrliga bären är ungefär lika stora som körbärstomater och innehåller Vitamin A, C, B1, B2, B6 och B12. De innehåller även protein, bioflavonoider och karotenoider. Inka-bären har länge använts i traditionell folkmedicin för olika ändamål. Inca-bären är utsökta att äta direkt ur påsen, en handfull om dagen som de är, till sallader och desserter, drinkar och smoothies.

Superfruits Incabär är ekologiskt odlade enligt USDA NOP certifiering och plockas för hand i Peru för att sedan torkas så att du kan njuta av dem året runt. Testa dem gärna tillsammans med några av våra andra bär och du får en spännande och nyttig mix.

Ingredienser: Incabär (Physalis peruviana L.)

Ursprungsland:
Peru, Colombia
Klassifiering: 1 (Högsta klass)
Tillverkningsprocess: Lufttorkning under 60 grader celsius
Sulfering: NEJ
Sötning: NEJ
Andra tillsatser: NEJ
Ekologi: Odlade och certifierade enligt USDA NOP
Förvaring: Förvaras bäst mörkt, torrt och svalt.

Försiktighet:
Incabär bör inte ätas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot frukten eller andra produkter ifrån familjen Solanaceae (potatis, tomat, aubergine, chili m.fl. Överkonsumtion av torkade bär och frukter kan ha laxerande effekt.

Rekommenderat dagligt intag: 10-20g (Motsvarar 70-140g färsk frukt, eller 1-2portioner av ditt dagliga intag av färsk frukt och grönt, RDI 500-600g/dag)

Nettovikt: 160g

Näringsdeklaration: per 100g

Kcal/Kj268/1126
Protein7g
Kolhydrater60g
  socker32g
Kostfiber11g
Fett0g
Vitamin A1270mcg (159% RDI)
Vitamin C9mg (15% RDI)
Järn3mg (21% RDI)
Kalcium0mg
Natrium88mg
* RDI har ej fastställts
Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499