Kategorier

Järn Formula 60 tabs

Hela Pharma

Järn och vitaminkomplex!
Kort datum, 2014-12-31.

Lagerstatus: Slut i lager

99 kr 29 kr

Järn formula Kort Datum: 2014-12-31

Datummärkning är en rekommendation, t ex. stämplar Hela Pharma ofta 2 år på sina produkter medans andra tillverkare ofta stämplar 3-4 år. Så det finns med andra ord gott om marginal för en oöppnad burk.

För att få ett bra järntillskott, krävs att järn intas tillsammans med de vitaminer som möjliggör ett upptag av järn i kroppen. Vitamin C, B12 och folsyra är alla vitaminer med egenskapen att gynna ett sådant upptag och finns därför med i denna järntablett.
 
En noggrann avvägning av järnintag är viktig, då en överkonsumtion av järn kan resultera i ökning av oxidationsprocessen och därmed mängden fria radikaler i kroppen.

Järnets huvuduppgift i kroppen är att transportera syre från lungorna till alla kroppens celler. Att bibehålla en bra järnhalt i kroppen är extra viktigt  för konditionsidrottare och vid kraftig fysisk aktivitet. Järn är också viktigt för andra processer i kroppen, exempelvis vid bildning av arvsmassa och i många enzymreaktioner. Kroppens järnförråd får inte vara för litet.För låg järnhalt ger trötthet, håglöshet och koncentrations-svårigheter. Även en måttlig järnbrist kan påverka hjärnan.
Ofta innehåller kosten inte tillräckligt med järn och många behöver därför ett extra järntillskott. Detta gäller speciellt ungdomar, hårt tränande eller aktiva personer, fertila kvinnor och äldre personer. Även stress eller stark fysisk ansträngning tär hårt på kroppens förråd av järn. Vegetarianer och bantare har ofta en järnfattig kost som kräver extra tillskott. Blodgivare ligger också i riskzonen för att drabbas av tillfälligt låga järnvärden.
 
Rekommenderad dosering: 1-2 tabletter dagligen tillsammans med måltid.
 
Innehåll per tablett: Järn (ferroglukonat) 9 mg, folsyra 400 mcg, Vitamin B12 (cyanokobalamin) 450 mcg, Vitamin C (askorbinsyra) 500 mg. Övrigt innehåll: Mikrokristallinsk cellulosa, stearinsyra, cellulosa gummi, kisel och magnesiumstearat.


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499