Kategorier

Kaliper Defender

Sequoia Fitness

Snabb, exakt & lättanvänd
Mäthjul & tryckindikator

Lagerstatus: Slut i lager

449 kr

Defender kaliper från Sequoiafitness är extra lättanvänd kaliper för dig som vill kunna mäta sitt underhudsfett, samt se hur din kroppssammansättning ser ut.

Kalipern har en inbyggd tryckindikator. Vid rätt tryck ändrar tryckindikatorn färg från rött till grönt.

Pilen som markerar mätningen fastnar vid ditt mätresultat. Du kan därför efter mätningen ta bort kalipern och läsa av resultatet i lugn och ro.

En snurrskiva för enkel uträkning av din fettprocent medföljer. Använd denna om du vill slippa titta i tabeller. Linjera upp summan av dina mätresultat med din ålder så visas din fettprocent.

Mätningen görs med på 3 mätpunkter på kroppen för extra noggrannhet. För män är mätpunkterna bröst, mage och lår. För kvinnor är mätpunkterna triceps, mage och lår.

Steg för steg guide:
Steg 1. Välj en mätpunk. Tryck ihop kalipern tills tryckindikatorn ändras från rött till grönt.

Steg 2. Ta bort kalipern och skriv ner mätresultatet.

Steg 3: Mät övriga 2 mätpunkter.

Steg 4. Summera dina 3 mätpunker.

Steg 5: Linjera summan av ditt mätresultat med din ålder på Snurrskivan.

Steg 6: Läs av din fettprocent.

Omfattande bruksanvisning på engelska och tabeller medföljer.

Det enda som du behöver hålla koll på vilka ställen på kroppen som du behöver mäta för att få ett korrekt resultat. Instuktionsbok medföljer.

Teknik: Mät på kroppens högra sida, stå avslappnat. Håll kalipern i din högra hand och nyp tag med vänster pekfinger och tumme ca 5 cm brett, dra ut hudvecket från kroppen. Placera kalipern över hudvecket 1 cm från tummen och pekfingret vinkelrätt mot hudvecket. Huvudet på kalipern ska vara mitt emellan botten och toppen av hudvecket. När du hittat det rätta trycket så kommer den röda markeringen på kailern bli grön, kläm inte mer på kalipern för då har du hittat den rätta punkten för mätningen. Med hjälp av en karta, där du lägger in din ålder och dina resultat från kalipern, så ser du lätt hur mycket underhudsfett du har.

Mätpunkter - män (se bild till vänster) Bröst: ta tag i en diagonalt hudveck mitt emellan bröstvårta och framsidan av underarmen. Mage: ta tag i ett vertikalt hudveck 2 cm till höger om naveln. Framsida lår: ta tag i ett vertikalt hudveck på mitten av låret.

Mätpunkter - kvinnor (se bild till vänster) Triceps: ta tag i en vertikalt hudveck på baksidan av överarmen mitten mellan axel och armbåge. Mage: ta tag i ett diagonalt hudveck ovanför ditt höftben. Framsida lår: ta tag i ett vertikalt hudveck på mitten av låret (samma som för män).

Mätpunker - olika för män och kvinnor

Defender Body Fat skjutmått kan användas av dig själv eller tillsammans med personliga tränare.

Typiska värden för underhudsfett:

Kroppstyp Kvinnor Män
Essentiellt fett 10-13% 2-5%
Atlet 14-20% 6-13%
Fitness 21-24% 14-17%
Acceptabelt 25-31% 18-25%
Överviktig >31% >25%

 

 

 

 

 

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499