Kategorier

Ketotrim 7-Keto 120 tab.

Self Omninutrition

Muskeluppbyggande
Fettförbrännande!

Lagerstatus: Slut i lager

359 kr

Ketotrim 7-keto 120 tab.


OBS. 7-keto dhea är dopingklassat sedan 1 jan. 2012
          Får ej användas i samband med tävling!


 

  • Förbättrad kroppssammansättning
  • Minskade kortisolnivåer
  • Ökad fettförbränning
  • Ökad uppbyggnad av muskelmassa

     
7-keto-DHEA
(3-acetoxyandrost-5-ene-7,17-dione)

Anledningen till att 7-keto-DHEA inte slagit igenom som ett av de effektivaste kosttillskotten på marknaden är priset. En månads förbrukning kostar ca 800kr och preparatet bör användas kontinuerligt i 3 månader för att man ska se de effekter som utlovas.

DHEA som såldes även på den svenska marknaden fram till för några år sedan var ett prohormon som omvandlades till testosteron i kroppen och är därför numera förbjudet.

Men 7-keto-DHEA omvandlas inte till testosteron (3) och är därför fullt lagligt.

Verkningsmekanism: OBS: 7-keto-DHEA omvandlas i kroppen till dess aktiva metabolit 7-hydroxy-DHEA (3). Det är i sin tur den molekylen som utövar de positiva effekterna.

7-keto-DHEA tillhör gruppen steroider och rent biokemiskt är detta en steroid, men observera att det inte är någon androgen anabol steroid (AAS). 7-keto-DHEA har inte några viriliserande effekter, d.v.s. ingen ökad kroppsbehåring, acne eller några av de andra negativa effekter vi förknippar med AAS (2). Detta tack vare att man genom att tillsätta ett dubbelbundet syre till den sjunde kolatomen ( därav namnet 7-keto) i steroidmolekylken DHEA fått en steroid som inte passar i androgenreceptorn (AAS).

De flesta positiva effekter vi får på muskelmassa och fettförbränning av testosteron och andra anabola steroider medieras via androgenreceptorn (testosteronreceptorn) som alltså 7-keto-DHEA inte kan aktivera.

Men, 7-keto-DHEA har kvar en effekt som testosteron och andra AAS har, nämligen att det motverkar ett enzym som heter 11-alfa-hydroxy-steroid-dehydrogenas (11-a-HSD).

Faktum är att vissa forskare anser att hämmandet av 11-a-HSD är en av testosteronets huvudsakliga verkningsmekanismer för att hindra muskelnedbrytning, öka muskelmassan och öka fettförbränningen.

Enzymet 11-a-HSD som hämmas av 7-keto-DHEA är ansvarigt för att konvertera kortison till aktivt kortisol.

Kortisol är ett antiinflammatoriskt hormon som bryter ner muskelmassa och blodsockret. Kortisol utsöndras framför allt när vi stressar, tränar hårt eller får i oss för lite kalorier. Det syftar till att frigöra fett från fettdepåerna och aminosyror från muskelmassan ut i blodet för att ge oss energi till kroppsarbete. Ett annat kanske mer känt namn på kortisol är hydrokortison som kan ges i form av sprutor eller salvor, dessa läkemedel är kraftigt antiinflammatoriska men kan också ha otrevliga biverkningar.

Eftersom receptorerna för kortisol är ojämnt fördelade i kroppen kan höga kortisolnivåer medföra ökad lipolys på vissa ställen i kroppen och (om kaloriintaget är högt) medföra ökad fettinlagring på andra ställen. Personer med förhöjda kortisolnivåer drabbas ofta av bukfetma trots att ben och armar har normal fettprocent.

Kortisol är för den som söker resultat i gymmet, oavsett om man vill bränna fett eller bygga muskler, den värsta fienden.


För att förstå hur kortisol påverkar kroppen kan man titta på personer som lider av sjukdomen Cushings syndrom.
Dessa personer lider av kortisolöverskott oftast p.g.a. hypofystumörer, och får symtom som är minst sagt otrevliga.

Personer med cushings syndrom
•Bukfetma
•Muskelatrofi (kraftigt minskad muskelmassa)
•Svullna kinder och dubbelhaka
•Rodnande kinder och ansiktsbehåring

Depression och humörssvängningar
På grund av att 7-keto-DHEA är relativt dyrt och det faktum att man måste ta tillskottet under många veckor för att se resultat (ingen märker om man gått upp 100g muskler på de 2 veckor som burken räcker) så köper folk en burk och eftersom de på 2 veckor inte märker någon skillnad så köper man aldrig mer preparatet. Ett öde som även HMB delat.

Naturligtvis beror resultaten man får på vilka kortisolnivåer man har från början.

Om man aldrig stressar, äter ordenligt, sover tillräkligt samt tränar lagom mycket så har man lägre kortisolnivåer och man får därmed inte lika bra resultat av 7-keto-DHEA som om man tränar hårt, stressar och går på en påfrestande diet. Kortisolnivåerna avgörs dessutom delvis av ärftliga faktorer.

En annan effekt av 7-keto-DHEA är att man får ökat perifert blodflöde d.v.s. ökad flodflöde till hudens ytliga kärl. Av denna anledning kan personer som lider av kalla händer och fötter ha nytta av ett tillskott (1).

Rekommenderad dos: 300mg – 600mg / dag i 12 veckor

Dosen behöver inte spridas ut över dagen tack vare den utdragna verkningsmekanismen och den relativt långa halveringstiden. Eftersom kortisolnivåerna under normala fall är som högst under de sista timmarna under sömnen så tas hela dosen innan sänggående.

(1)Med Hypotheses. 2003 Mar;60(3):391-7 (2)Clin Invest Med. 2000 Oct;23(5):300-10 (3)Physiol Res. 2000;49 Suppl 1:S107-12
 
Verkningsmekanism
7-keto-DHEA tillhör gruppen steroider, men observera att det inte är någon Androgen anabol steroid (AAS). Detta tack vare att man tillsatt ett dubbelbundet syre till den sjunde kolatomen (därav namnet 7-keto) i steroidmolekylken DHEA fått en steroid som inte passar i androgenreceptorn. Detta betyder att 7-keto-DHEA inte har några av de viriliserande bieffekterna som AAS har.
 
De flesta positiva effekter på muskelmassa och fettförbränning framkallas från testosteron och andra anabola steroider genom androgenreceptorn vilken 7-keto-DHEA alltså är oförmögen att aktivera. Men 7-keto-DHEA bibehåller effekten av att motverka enzymet 11-alfa-hydroxy-steroid-dehydrogenas. Enzymet är ansvarigt för att bilda det mesta kortisol vi har i kroppen. Kortisol är ett hormon som bryter ner muskelmassa, ökar blodsockret och minskar fettförbränningen. Kortisol utsöndras framför allt när vi stressar, tränar hårt eller får i oss för lite kalorier. En motverkan av enzymet leder alltså till att hindra muskelnedbrytning, öka muskelmassan och öka fettförbränningen.
 
Observera att 7-keto-DHEA har stört effekt om det används långsiktigt. Resultaten beror på vilka kortisolnivåer man har från början. Störst effekt märks vid hård träning och stress och vid påfrestande diet.

 

Portionstorlek: 2 tab (60 port.)

Innehåll per portion
7-Keto-DHEA  100 mg
(3-Acetyl-7-Oxo- Dehydroepiandrestron)

Doseringsförslag: 1 portion (2 tab) 1-3 ggr dagligen. Sväljes med vatten.

Tabletthjälmedel: Dikalciumfosfat, mikrokristallin, cellulosa, stearinsyra, magnesiumstearat, povidon