Kategorier

Mastodon, 90caps

Scitec

Dags att aktivera din mTOR signalering?

Lagerstatus: Slut i lager

549 kr

Dags att aktivera din mTOR signalering?

SCITEC NUTRITION’s MASTODON levererar Fosfatsyra (PA) i en vetenskapligt studerad effektiv dos. Phosphatidic Acid, eller fosfatidinsyra på svenska, är ett naturligt förekommande ämne i kroppen och en del av fosfolipiderna. Fosfolipiderna bygger, tillsammans med en mindre mängd kolesterol, upp våra cellmembran. Fosfatinsyra är en fosfolipid, som är en viktig strukturell komponent i samtliga biologiska membransystem. Den är inte bara en beståndsdel i alla cellmembran, den fungerar också som en intracellulär budbärare, som reglerar signalproteiner. Signalering genom den mekanism som kallas mTOR har rapporterats vara nödvändig för mekanisk belastning (viktträning), inducerad tillväxt av skelettmuskulaturen och därmed styrka. Flera studier visar att lipid budbäraren Fosfatinsyra spelar en avgörande roll i den mekaniska aktiveringen av mTOR signalering. Fosfatidinsyra bildas naturligt i muskelcellerna vid excentrisk träning och har visat sig binda till och aktivera mTOR. mTOR är en signalväg inuti kroppens celler som är avgörande för cellernas livslängd och förnyelse. Flera in-vitrostudier har visat att fosfatidinsyra har en stark inverkan på mTOR hos människoceller och att biotillgängligheten vid oralt intag (i form av kosttillskott) är mycket hög. Skillnaden är att fosfatidinsyra stimulerar muskelcellerna utifrån och binder via ERK-signalvägen som i sin tur stimulerar mTOR. Detta betyder att fosfatidinsyra fungerar bäst tillsammans med styrketräning och gärna träning med delvis fokus på den excentriska (sänkande) delen av rörelserna.

I en av de första mänskliga studierna med Phosphatidic Acid (publicerad i JISSN) tittade forskarna på effekten på muskelstyrka och kroppsammansättning. Sexton styrketränande personer valdes ut och delades in i två grupper – en grupp som fick placebo och en som fick 750 mg Phosphatidic Acid per dag i åtta veckor. Den grupp som fick Phosphatidic Acid uppvisade en styrkeökning i sina knäböjresultat på 12,7 % och en ökning av muskelmassan med 2,6 %, medan placebogruppen ökade sin knäböj med 9,3 % och endast uppvisade en ökning på 0,1 % av muskelmassan. En ökning av muskelmassan med 2,6 % under åtta veckor i jämförelse med 0,1 % hos placebogruppen är fantastiskt bra! Det är en skillnad på 2 600 %!

Vi kommer att få se mycket ny intressant forskning runt Phosphatidic Acid under det kommande året!

Bruksanvisning
Ta 3 kapslar en gång om dagen. Använd denna produkt tillsammans med mat som en del av en hälsosam, balanserad kost, inte istället för mat.

Allergi information
Kan innehålla spår av jordnötter, mjölk, äggprotein, soja och gluten.

Varning
Varning för att överskrida den angivna rekommenderade dosen. Kosttillskott bör ej användas som ett alternativ till varierad kost. PRODUKTEN SKALL FÖRVARAS UTOM RÄCKHÅLL FÖR SMÅ BARN. Denna produkt är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förhindra någon sjukdom. Förvaras torrt och svalt. Värme och solljus kan skada förpackningen!

Innehållsmängd
90 kasplar - 30 portioner

Dosering: 3 kapslar
Portioner per förpackning: 30

Ingredienser
Pulveriserad Sojalecitin (standardiserat för minimum 70% fosfatinsyra), Kapselskal (Gelatin; Färg: Titandioxid), Konsistensgivare (Långkornigt brutet ris), Klumpförebyggande medel (Magnesium Stearat).


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499