Kategorier

Night Protein 320g

WNT

Låg laktoshalt
Stadig insulinnivå

Lagerstatus: Slut i lager

199 kr 179 kr

Night Protein 320g 

Instantiserat kalciumkaseinat


Enligt studier ger ett ökat proteinintag och minskad mängd kolhydrater, dvs. ett minskat förhållande mellan kolhydrater och protein i kosten, en signifikant förbättring av kroppssammansättningen. Protein ger en hög mättnadskänsla och framkallar en högre termogen effekt (högre energiförbrukning) jämfört med kolhydrater och fett. Ett högt intag sänker även insulinnivåerna (fettabsorberande hormon), höjer immunförsvaret och har en proteinsparande effekt på muskulaturen. Kort sagt förbättras kroppssammansättningen av ett ökat proteinintag genom en ökad förlust av kroppsfett samtidigt som de agerar muskelbesparande. WNT´s NIGHT PROTEIN som består av ett instantiserat kalciumkaseinat av mycket hög kvalité, innehåll en mycket låg laktoshalt och kan oftast användas av personer som är laktosintoleranta. NIGHT PROTEIN ger p.g.a. det extremt låga kolhydratinnehållet, en väldigt stadig insulinnivå och ger en ökad mättnadskänsla jämfört med andra proteinsorter. Kalciumkaseinat blir nämligen väldigt krämig och tjock i konsistensen vid tillblandning och ger därigenom mer fyllnad i magsäcken. Tänk på att använda ca 1-2dl mer vätska än vad som normalt används vid tillblandning av t.ex. vassle.

Om man jämför aminosyresammansättning på olika proteinkällor (soja, ägg, mjölk osv.), samt kroppens förmåga att bäst utnyttja dem är olika vassleproteinblandningar av hög kvalité det vanligaste och bästa valet för muskeluppbyggnad. Detta beror på att aminosyreprofilen (hur proteinet är uppbyggt av de olika aminosyrorna), är optimalt i vassleprotein. Alla proteintyper har olika fördelar men man har vid åtskilliga studier påvisat att vassleprotein ger en bättre effekt jämfört med andra typer av proteiner. Vassle utsöndras relativt snabbt i kroppen vilket är utmärkt efter t.ex. träningspasset eller under dagen för snabb utsöndring. Det finns dock tillfällen som en långsammare utsöndring av aminosyror är optimalt vilket framförallt är vid sänggående, NIGHT PROTEIN är speciellt framtaget för detta ändamål.

För de som tränar mycket fokuserat och intensivt på en hög nivå och/eller går på diet, är det mycket lätt att bli övertränad och inte återhämta sig maximalt mellan de hårda passen. Under natten då vi sover repareras hela systemet och skadade muskelfibrer behöver de nödvändiga byggstenarna (protein) för att bygga upp dem. WNT´s NIGHT PROTEIN är det optimala valet för seriöst tränande att inta precis innan sänggående eftersom den ger upp till hela 8 timmars utsöndring av aminosyror. Detta garanterar en långvarig tillförsel och maximerar återhämtningen. NIGHT PROTEIN är även utmärkt att inta som mellanmål vid diet om man önskar en ökad mättnadskänsla mellan måltiderna. För den som har kommit en bit i sin träning, äter en väl sammansatt kost och vill komma vidare i sin utveckling har mycket att vinna på att komplettera kosten med NIGHT PROTEIN.

Dosering:
En skopa (25g) blandas med 4dl kallt vatten eller mjölk i en shaker. Intas vid sänggående eller som ett dagligt proteintillskott efter behov.

Innehåll:
Kalciumkaseinat, naturliga aromämnen, kalciumfosfat, kisel, sukralos.

Glutenfri och 99 % laktosfri. Kan i de flesta fall användas av laktosintoleranta beroende på hur känslig man är.

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499