Kategorier

Noni Kapslar 60 st

100% Torkad Ekologisk Energi

Lagerstatus: Slut i lager

229 kr

Information Noni: Frukten Noni kommer ursprungligen ifrån Sydöstra Asien men har även blivit känd som Tahitian Noni eller Hawaiian Noni. Noni är ett träd i kaffe-familjen som producerar en gulgrön frukt som liknar ett stort mullbär. Noni är rikt på näringsämnen och har under århundraden använts av folket i Polynesien och Asien i traditionell folkmedicin. Om du känner dig trött tycker vi du skall testa Noni!

Kosttillskott
Rekommenderat intag: 2 kapslar om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.

Innehåll: 60 kapslar. Deklaration per kapsel: Noniextrakt 500mg

Ingredienser: Noniextrakt (Morinda citrifolia L.). Frukten har sitt ursprung i sydostasien. Vegetabiliska kapslar: cellulosa.

Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur, oåtkomligt för barn.

Försiktighet: Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänsliga mot Noni.

Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

 
Noni (Morinda citrifolia L.)

Noni är en frukt ursprungligen ifrån Sydostasien och har odlats och använts i över 2000 år för dess välgörande effekter och bruksändamål. Det latinska namnet gavs av Daniel Solander, en av Carl von Linnés studenter, då denne reste med James Cook. En gren av trädet från den resan finns att se på Naturhistoriska riksmuséet. Trädet odlas i Polynesien, främst då Tahiti, sedermera Hawaii och även i Kina och Japan och till och med historiskt sett bland aboriginer i Australien. Namnet "Noni" kommer från Hawaii.

Den mogna frukten har en särskild doft och kallas ibland för "cheese-fruit", men till trots den ibland påtagliga odören uppskattas och vårdas trädet där det växer. Även dess frön är ätbara och det förekommer att olja utvinns ur dem. Noni är besläktad med kaffeplantan. Frukten skördas under hela året och ett vuxet träd ge uppemot tio kilo frukt i månaden, vilket medfört att Noni har varit stapelföda på vissa platser.

Noni, och alla trädets delar, har traditionellt använts mot så olika åkommor som hudproblem, munsår, astma och sårvård. Forskning visar att Noni innehåller innehåller en hel del dokumenterade näringsämnen, uppemot 250 olika. Det föreligger rapporter om att Noni innehåller en del av nödvändiga aminosyror. Noni är rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Nuvarande forskning inriktar sig mot att ta reda på hur Noni påverkar fysisk uthållighet, och testas med hjälp av atleter.

 

Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499