Kategorier

Omega-3 100 kap.

dXb Nutrition

Viktigt tillskott, speciellt för dig som tränar. Se till att din motor alltid är väloljad!

Lagerstatus: I lager

159 kr 99 kr

Viktiga fettsyror från omega-3 (DHA och EPA) i fri form för maximalt upptag. Oljan utvinns ur ishavsfisk och stabiliseras med 2mg E-vitamin per kapsel.

Omega-3 är viktiga och nyttiga fettsyror ( EPA och DHA ) som har fungerat som läkemedel sedan urminnes tider. Omega 3 förekommer rikligt i lax, makrill, sill etc. Fettsyrorna bildas i plankton och alger. När fisken äter dessa "havets grönsaker" förs fettsyrorna vidare in i näringskedjan och lagras sedan i fiskens fett.

Omega - 3 har stor inverkan på kroppens celler och hjärnan då fettsyrorna fungerar som bränsle och byggstenar. En annan viktig funktion hos det nyttiga fettet är hur det hjälper till att förebygga olika välfärdssjukdomar såsom hjärt-kärlsjukdomar och fetma. De hjälper till att sänka kolesterolvärdet (blodfetter) och ökar förbränningen av lagrat fett genom förbättrad insulinkänslighet och signaler som påverkar. Omega-3 används också för att lindra reumatism, eksem, koaguleringsproblem och huvudvärk.

  • Ökar insulinkänsligheten.
  • Verkar antiinflammatoriskt.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Ger ökad blodcirkulation.

Ur träningssynpunkt är tillskott med dXb Omega-3 bra för prestationsförmågan då blodet blir mer lättflytande. Detta leder till en bättre blodcirkulation och syresättning av musklerna under hård träning. På så sätt ökar de röda blodkropparnas syrebärande kapacitet. Fiskfett har också visat sig ha effekter på muskelmassan genom att insulinkänsligheten förbättras och att mer tillväxthormon produceras. Det i sin tur hjälper till att öka styrkan.

Ett dagligt intag av omega-3 fettsyror är nödvändigt eftersom det är något som inte människokroppen själv kan producera och det finns framförallt i fiskolja. Idealet är att äta 50-100 gram fet fisk per dag (eller 1,5 kg torsk), men det är det inte många som gör. Idag rekommenderar internationella näringsexperter att vårt dagliga intag av omega-3 bör ligga på ca 1-2 gram per dag.

Fiskolja är billigt, hälsosamt och effektivt. Oavsett vilken idrott eller träning du sysslar med är detta ett bra tillskott.

dXb omega-3 består av 100 kapslar á 1000 mg.  

Innehåll per kapsel
Omega 3 1000 mg (EPA 150mg, DHA 100mg)

Dosering: 2 kapslar per dag.
Portioner per förpackning: 50
Storlek på förpackning: 100 kapslar

Ingredienser: Fiskolja, kapsel (bovint gelatin), stabiliseringsmedel (glycerol), antioxidantmedel (alfa tokoferol).


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499