Kategorier

Self BCAA + vit b6, 100 tab.

Self Omninutrition

BCAA i tablettform - Grenade aminosyror (Leucin, Valin, Isoleucin / BCAA)

Lagerstatus: Slut i lager

179 kr 99 kr

BCAA 100 tabletter

Grenade aminosyror (Leucin, Valin, Isoleucin / BCAA)

  • Främjar muskeltillväxt
  • Snabbar upp muskelupphämtningen
  • Höjer muskelenergin
  • Förbättrar proteinupptaget
  • Minskar muskeltrötthet
  • Vitamin B6

BCAA och dess aminosyror är nödvändiga för att bygga och underhålla muskelmassan. BCAA utgör ungefär en tredjedel av muskelproteinerna och är sammansatta av tre essentiella aminosyror leuicin, isoleucin och valin. De är extra viktiga eftersom kroppen inte kan producera dem själv, i den meningen att de måste komma med maten eller kosttillskott. Av dessa tre aminosyror som verkar erbjuda den största fysiologiska fördel för proteinsyntes är leucin, medan isoleucin främjar upptaget av glukos i celler. Valin används främst för muskelåterhämtning, reparation vävnad och kvävebalans.

En mycket intressant produkt för alla idrottare eftersom BCAA passerar levern och direkt in i blodomloppet för omedelbart upptag in i musklerna. Intaget av BCAA kan också sänka laktatnivåer efter intensiv träning, minskar muskeltrötthet och hjälper till att reglera intaget av andra aminosyror. De hjälper också kroppen att ta upp protein, en brist av någon av dessa aminosyror kommer att orsaka muskelförlust. Intas BCAA direkt efter träningen sänks kortisolnivåer (stresshormonet), höga nivåer av kortisol leder till förstörelse av muskler. BCAA har både en anabol och antikatabol verkan tack vare deras förmåga att avsevärt öka proteinsyntesen, underlätta frisättningen av hormoner såsom tillväxthormon (GH) och insulin, och för att behålla en bättre relation mellan testosteron och kortisol. BCAA förhindrar proteinnedbrytning och muskel förlust särskilt i de perioderna av lågt kaloriintag. BCAA är kan också med fördel tas före eller under träning, eftersom det under träning använder musklerna BCAA som energi. En studie utförd vid University of North Carolina har visat att människor som konsumerar BCAA minskade risken för fetma 3-30%. Baserat på resultaten av denna studie kan vi dra slutsatsen att regelbundet intag av grenade aminosyror kan bidra till att kontrollera vikten och förebygga fetma.

Ingredienser: L-leucin, L-valin, L-isoleucin (från fermenterat GMO-fri majs) stabiliseringsmedel (E953, E470b, E551), vitamin B6 (pyridoxin Hcl).
Förpackningen innehåller fruktabsorberare.

Innehåll Per tablett Per 5 tabletter*
L-Leucin 500mg 2500mg
L-Isoleucin 250mg 1250mg
L-Valin 250mg 1250mg
Total mängd BCAA 1000mg 5000mg
Vitamin B6 1,4 mg (100%)
*Rek. dags dos

Förvaras torrt och svalt, väl förslutet lock. Bäst före: se stämpel.

Information: Detta är ett kosttillskott för idrottare, kan ej ersätta en varierad kost. Endast för friska individer över 18 år.
Varning: Överskrid ej rekommenderad dosering. Håll utom räckhåll för barn. Använd ej under graviditet eller amning.


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499