Kategorier

Self Zink 100 tab.

Self Omninutrition

Kelaterat zinkpreparat
Prisvärd - 100 portioner

Lagerstatus: Slut i lager

69 kr 45 kr

Self Zink 100 tab.

Zink är för dig som tränar en av de absolut viktigaste mineralerna och en av de mineraler som idrottsmän ofta lider brist på. Zink är nödvändigt för en mängd enzymer och funktioner i kroppen. Enzymer består av proteiner (en lång aminosyrekedja veckad på ett speciellt sätt som ger det specifika egenskaper) Ofta ingår även en zinkjon i dessa enzymer.

Zink och testosteron

Zink ökar nivåerna av fritt testosteron genom att minska nivåerna av SHBG (Sex-Hormone-Binding-Globulin) vilket är ett protein som binder till steroider och gör dom verkningslösa. Det fria testosteronet är det ända som kan aktiverar Ar-receptorn och utöva de ofta välkomna effekterna så som ökad muskelmassa och ökad fettförbränning som testosteron ger

SHBG har som funktion att öka testosteronets halveringstid i blodet, observera att det testosteron som binds till SHBG för eller senare frigörs och blir fritt testosteron

Zink och sömn
Zink har lugnande effekter tack vare att den motverkar aktiveringen av NMDA receptorer i hjärnan.

NMDA receptorer aktiveras av glutamat vilket leder till hög aktivitet och vakenhet i hjärnan,

Zink blockerar jonkanaler i vissa hjärnceller vilket motverkar excitering av cellen och minskar aktiviteten i hjärnan, tag därför ditt zinktillskott innan sängående.

Olika typer av Zink
Zinket måste vara kelaterat vilket innebär att zinket är bundet till ett proteinkomplex. Även en bindning till en fruktsyra t.ex. Zink-citrat/malat/glukonat är bra former av zink. Dessa föreningar omvandlas lättare till zinkjoner i kroppen vilket är den form av zink kroppen använder

Ej kelaterade former av Zink (zinkoxid) har kroppen mycket svårt att omvandla till zinkjoner i kroppen.

Anledningen till detta är dels att Zinkoxid inte är vattenlösligt vilket omöjliggör transport till kroppens alla delar och dels att de kemiska egenskaperna skiljer sig betydligt från zinkjonernas.

Dosering
15mg kelaterat/fruktsyrabundet zink/dag

RDI för zink är 2mg/dag vilket inte räcker för att få ovannämnda fysiologiska effekter. Därför är ett rent zinktillskott nödvändigt eftersom vanliga vitamineral tabletter sällan innehåller mer än 2 mg.

Portionstorlek: 1 tab (100 port.)
Doseringsförslag: 1-2 tabl. dagligen.

Innehåll: Zink glukonat (15mg), stabiliseringsmedel (E460, E572, E551)


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499