Steviasocker 400g

Rebiana

100% naturligt, Höjer inte blodsockernivån

Lagerstatus: Slut i lager

149 kr

Steviasocker 400g

Växten Stevia är världens enda helt naturliga sötningsmedel som är fritt från kalorier och kolhydrater – ett perfekt substitut till dagens raffinerat socker och sötningsmedel. I över 1,500 år har man använt Stevia som sötningsmedel och medicin i framförallt Sydamerika. Det finns strax under 300 olika arter inom växtsläktet Stevia, och Stevia Rebaudiana är den mest potenta och effektiva arten som fått störst uppmärksamhet för sina sötande egenskaper. Plantan har unika egenskaper som på senare år fått västvärldens konsumenters och matproducenters uppmärksamhet.

Främsta fördelar med Stevia:

  • 100% naturligt
  • Innehåller inga kolhydrater eller kalorier
  • Noll i GI-värde
  • Höjer inte blodsockernivån
  • Inte dåligt för tänderna


Passar bra för/till:
 

  • Diabetiker
  • Atkins och LCHF diet
  • Viktmedvetna eller överviktiga
  • Sockerberoende
  • Hälsomedvetna



Stevia Rebaudiana

Stevia odlas i dagsläget i över ett dussin länder världen över. Det är en stor exportprodukt och används flitigt i länder som Kina, Brasilien, Taiwan, Sydkorea, Israel, Paraguay, Malaysia m.m. På 1980-talet började man använda Stevia i Japan som idag representer 40% av alla sötningsmedel i både mat och dryck. Under 2008 bestämde sig USA för att tillåta Stevia som livsmedelsprodukt och livsmedeltillsats, och stevia baserade bordsockret Truvia™ har redan hunnit bli det andra största socker substitutet. Därtill har ca. 300 livsmedelsprodukter i USA redan hunnit byta ut sitt tillsatta socker mot Stevia.

Näringsvärde per:                   100g:

Energi                                        0kj/0 kcal
Protein                                       0g
Kolhydrater                               0g
 - varav socker                          0g
 - varav sockeralkoholer         99g*
Fett                                              0g

*Ej absorberande och kan därför räknas som noll.
Överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt.