Kategorier

Vasaloppspaketet

Vitargo

Kolhydratsladdningspaket
Maximera ditt distanslopp

Lagerstatus: I lager

377 kr 299 kr

Stora Distanspaketet är idealiskt inför långlopp som t ex. Vasaloppet, Vätternrundan, Cykelvasan, mm.

Kolhydrats-uppladdnings paket så att du skall hamna rätt i din uppladdning inför distanslopp och även under själva loppet.

Att ladda med Vitargo har ”blivit en klassiker” och många har upptäckt fördelen med detta. Carboloader är ”outstanding” när det gäller att ladda inför ett tufft lopp eller en hård träningshelg. En påse motsvarar 3 hela pastaportioner. Drick 1-2 st påsar/dag och ät samtidigt normal husmanskost till normala portioner.
Det ingår även 2 st Vitargo Electrolyte påsar också som du skall köra sist i uppladdningen, den påsen innehåller lite mer magnesium och salter än carboloadern vilket vi behöver för att bli fulltankade.

Vi har också lagt med 1 st Endurance bar, 1 st Performance bar och 2 st Vitargo liquid gel som du skall bära med dig under loppet och ha som energikickar och mellanmål för att klara hela distansen utan att gå in i väggen!

vitargo-distanspaket

Så här gör du:

4 dagar innan start - 1 påsar carboloader direkt efter träning.

3 dagar innan start - 1 påse carboloader som extra mellanmål.

2 dagar innan start - 1 påse carboloader som extra mellanmål.

1 dag innan start -  1 påse carboloader vid frukost, 1 påse electrolyte vid middag

Tävlingsdag - 1 påse electrolyte vid frukost/på väg till start, medtag bars och gelé i fickan eller midjeväska

 

Distans-Paketet innehåller:

4 st Vitargo Carboloader Påse

2 st Vitargo Electrolyte Påse

2 st Vitargo Endurance Bar

2 st  Vitargo liquid gel

1 st Vitargo Vattenflaska

 


EXEMPEL PÅ KOLHYDRATUPPLADDNING - VASALOPPET eller andra långlopp
Ett långlopp kostar förutom sveda och värk mycket energi. Energin motsvarar mycket mat, ungefär vad du annars äter under 2-3 dagar beroende på hur mycket du tränar. A och O är en ordentlig genomförd kolhydratuppladdning. Svaret på detta är kolhydrater i dryckesform (mer om detta senare), om du vill slippa äta pasta tills du blir fyrkantig.

Hur genomför jag en kolhydratuppladding inför Långloppet?
Börja uppladdningen i samband med ett träningspass. Viktigt är att DIREKT efter avslutat träningspass dricka en kolhydratlösning, gärna med protein, till exempel Vitargo Carboloader eller Vitargo Gainers Gold då det är jätteviktigt att så fort som möjligt ge kroppen tillgång av kolhydrater. Även proteiner behövs för en snabb återhämtning. De tre närmaste dagarna innan tävling innebär kolhydrater i stora mängder, ca 600g per dag. Detta motsvarar minst 2,5 kg pasta eller 4,9 kg potatis (!) och ett gott tips är därför att inta en del av dessa kolhydrater genom dryck(se nedan). Viktigt att veta är att kolhydratlösningar är ett komplement till din dagliga kost och ersätter inte dina vanliga måltider! Ät normala portioner, precis som du är van vid och komplettera med Vitargo Carboloader.

GUIDE LÅNGLOPPSUPPLADDNING Fler tips på www.energikakan.se
4 dagar innan START Träna igenom hela kroppen, drick DIREKT efter avslutat pass en påse Vitargo Carboloader eller en påse Vitargo Gainers Gold. Väl hemma, laga till en välkomponerad måltid innehållandes pasta, potatis eller ris.

3 dagar innan START Nu börjar kolhydratladdningen ordentligt. För att slippa en massa "onödigheter" i tarmarna kan man undvika att ta för stora portioner av pastan, potatisen eller riset. Använd istället kolhydrater i lösning som komplement. Ät alltså NORMALA portioner. Mellan måltiderna, vispa upp en påse Vitargo Carboloader eller Vitargo+Electrolyte och drick. Drick totalt 2 påsar(2x75g) under dagen. Du kommer att märka att toalettbesöken blir tätare, det är BRA, vätska är viktigt när kroppen ska lagra muskelglykogen. (Sparsam träning under laddningen.)

2 dagar innan START Drick 2 påsar Vitargo Carboloader eller Vitargo+Electrolyte under dagen.

Dagen innan VASALOPPET Drick 2 påsar Vitargo Carboloader eller Vitargo+Electrolyte under dagen.

Dagen D! Tag med sportdryck i form av Vitargo+Electrolyte. Blanda 1 påse i ca 6-7dl vatten. Vitargo sportdryck är det bästa bränslet i längden, skonsamt för magen och energin kommer snabbt ut i blodet! Vitargo bars, och Energikakan ger dig ett stabilt blodsocker och håller hungern borta. En Energikaka/Vitargo bar motsvarar lika mycket energi som i två tallrikar havregrynsgröt - och är enklare att ta med i fickan! Tag med några stycken. Vitargo Gel ger effektivt energi mot slutet av loppet och en uppiggande kick av koffein så du tar dig i mål.


Lycka till!


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499