Kategorier

Tranbär Pulver 90g

För din inre hälsa!

Lagerstatus: Slut i lager

269 kr 249 kr

Gör din egen Tranbär-smoothie eller berika frukostyoghurten med Superfruits antioxidantrika och 100% naturliga Tranbär pulver. Ett enkelt sätt att göra din morgon lite godare och din dag lite piggare.

Information Tranbär: Frukten Tranbär/Vaccinium macrocarpon L. är rik på
näringsämnen, speciellt antioxidanter. Tranbären både växer vilt och odlas på norra delen av halvklotet men framförallt i Nordamerika. Tranbären är kända för sin antioxidativa förmåga att bidra till skydd för urinvägarnas hälsa och kärlhälsa i allmänhet. Superfruits Cranberry-pulver är gjort på hela frystorkade tranbär, är osötat och innehåller inga tillsatser.

Frukt och Hälsa:
Antixodianter i frukter som t ex Proantocyanidin och
Vitamin C i Tranbär har en antioxidativ effekt som kan skydda kroppens
celler och bidra till en god hälsa.

ORAC:
Superfruits Cranberry-pulver har ett uppmätt antioxidantionsvärde
enligt ORAC på 534 μmolTE/g. ORAC betyder Oxygen Radical Absorbance
Capacity och är en internationell metod för att mäta frukters antioxidativa
förmåga.

Kosttillskott
Rekommenderat intag:
1 Skopa (ca 3g) dagligen. Tranbärspulvret tillsätts med fördel i vatten eller andra drycker, yoghurt samt smoothies. Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas.

Ingredienser:
Tranbär frystorkat pulver (Vaccinium macrocarpon L.).

Ursprungsland:
Kanada.

Innehåll:
90g (Motsvarar ca 720g färska tranbär.)

Förvaring:
Förvaras torrt i rumstemperatur och oåtkomligt för barn.
Öppnad förpackning bör förbrukas inom 30 dagar och tillsluts väl.

Försiktighet:
Produkten bör inte tas av personer som vet med sig att de är överkänslig mot tranbär eller andra skogsbär. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.

Näringsdeklaration: Per 3g

Kcal6
Kolhydrater1g
varav socker1g
Protein0,1g
Fett0,15g
Vitamin C4,8mg (6%*)
Antocyaner8,4mg
Polyfenoler54mg
 ORAC >1600 µmoTE

* % av Rekommenderat dagligt intag.Tranbär (Vaccinium oxycoccos L.)

Tranbäret är ett välkänt bär både i skogen och i handeln. De ingår i familjen ljungväxter i släktet skogsbär. Tranbären växer på den norra delen av halvklotet i sura myrar och mossar och gillar lägre temperaturer. Risbuskarna är låga och kryper fram med tjocka gröna blad längs marken. Blommorna är mörk-rosa och pollineras av honungsbin. Själva bäret utvecklas från vita små knoppar till runda, röda och avlånga bär som är något större än lingon. Tranbären mognar först på hösten och är rika på C-vitamin och smakar syrligt. Just därför används bären med fördel i saft, gelé och likörer, som är sötade eller som snacks. Men man skall dock se upp med sockret då det inte är ovanligt att torkade tranbär innehåller upp till 55% tillsatt socker. Då är det bättre om tranbären är sötade med annan fruktjuice som ger ett lägre Glykemiskt index.

Tranbär har blivit en stor kommersiell framgång i Nordamerika och Kanada. Där odlas de på stora fält som blöttläggs och när bären är mogna så fylls fälten med vatten och bären lossnar och flyter upp till ytan. Sedan kan man enkelt samla ihop dem för vidare beredning. Att manuellt plocka bären är inte särskilt ekonomiskt.

Näring
Tranbären innehåller antioxidanten Proantocyanidin även kallade PAC. Det finns studier som visar på att PAC försvårar för vissa bakterier att fästa på kroppens slemhinnor och bidrar därigenom bl. a till urinvägarnas hälsa.

Tranbär innehåller även antioxidanter kända som Polyfenoler. Tillsammans med Protantocyanidin kan dessa antioxidanter oskadliggöra fria syreradikaler och skydda kroppens celler.

Tranbären har ett ORAC-värde på 95 μmolTE/g vilket kan jämföras med Acai som har uppmätt värde 184 μmolTE/g. Det forskas regelbundet på tranbären och deras positiva hälsoeffekter och det lilla röda bäret har sedan länge nått statusen Superfrukt.