Kategorier

UN CLA 90 caps

Ultimate Nutrition

Konjugerad linolsyra CLA

Lagerstatus: Slut i lager

249 kr 149 kr

CLA 90 kapslar

90 portioner, 1 kapsel per portion, maximalt 4 gånger dagligen. Intas tillsammans med mat och träning.

(Conjugated linolic acid) CLA består av en mängd olika fleromättade fettsyror som finns naturligt i mejeriprodukter.

Ultimate Nutrition CLA är en blandning av olika linolen fettsyror. Det speciella med dessa fettsyror är att de är konjugerade vilket betyder att det två dubbelbindningarna i kolkedjan bara sitter åtskilda med en enkelbindning. CLA är dessutom en transfettsyra. Detta gör att CLA påverkar kroppen på ett sätt som drastiskt skiljer sig från andra fettsyror

Framför allt så skiljer sig CLA från andra fetter på en viktig punkt, CLA bildar väldigt lite ATP i kroppen. Vilket kort sagt betyder att CLA innehåller väldigt lite kalorier som vi kan utnyttja.

Alla omättade fettsyror vi får i oss (allt flytande fett) måste i kroppen göras om till mättade fettsyror för att kunna bilda Fatty-Acetyl-CoA och sedan oxideras till energi i Citronsyracykeln.

Så i kroppen omvandlas alltså din nyttiga olivolja till mättat fett innan det blir till energi. Denna process kräver energi och medför att ett omättat fett innehåller mindre nettoenergi än mättat fett (en anledning till att kaloriräkning ofta blir fel)

CLA är en omättad fettsyra som kroppen har väldigt svårt att omvandla till mättat fett (avlägsna dubbelbindningarna) vilket också betyder att kroppen har svårt att få ut någon energi ur denna fettsyra

Information: Detta är ett kosttillskott för idrottare, kan ej ersätta en varierad kost. Endast för friska individer över 18 år.
Varning: Överskrid ej rekommenderad dosering. Håll utom räckhåll för barn. Använd ej under graviditet eller amning.


Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499