Kategorier

Vita-min Plus Senior

Olimp

Hälsa och vitalitet varje dag!

Lagerstatus: Slut i lager

99 kr 65 kr

Vita-min Plus Senior, 30caps
 
Hälsa och vitalitet varje dag
 
Vita-min Plus® Senior är en komplex sammansättning av vitaminer och lätt absorberbara, biologiskt aktiva former av mineraler i form av kelater. Speciellt framtagen och anpassad för äldre och som gör det lätt att möta det rekommenderade dagliga intaget av oumbärliga mikronäringsämnen. Produkten är berikad med lutein, som har hög koncentration i ögats gula fläck, viktig för en väl fungerande syn, samt ett extrakt av koreansk ginseng förbättra tillståndet i organismen och hialyronsyra som är viktigt för väl fungerande leder.
 
Varför Vita-min Plus® senior rekommenderas särskilt för äldre
 
Med ökad ålder ökar efterfrågan på särskilda näringsämnen. Dessutom påverkas effektiviteten av absorption och användning av vissa vitaminer och mineralämnen, som minskar som en följd av åldrande, samt sjukdomar eller läkemedel. Det kan leda till brist på mikronäringsämnen, som krävs för en väl fungerande kropp. För liten koncentration av dem i kosten kan innebära en försvagning både mentalt och fysiskt, försämring av sinnestillstånd och hälsa och ökar risken för sjukdomar. Därför bör man bry sig om rätt tillskott av dessa komponenter, särskilt i hög ålder.
 
Fördelarna med att använda Vita-min Plus® senior?
 
Vita-min Plus® senior omfattar:
- Vitamin D och kalcium - nödvändigt för att upprätthålla god benhälsa. Visste du att vitamin D och kalcium i mängden 800 IE (20 mcg) och 1200 mg respektive från alla källor minskar förlusten av benmassa som kan leda till frakturer hos kvinnor över 50?
- Vitamin B6, B12 och folsyra - viktigt för en korrekt metabolism av aminosyran homocystein. Visste du att homocystein kan vara en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar?
- Vitamin E ("ungdomens vitamin"), C och selen - naturliga antioxidanter (skyddar proteiner, kolhydrater och fetter från oxidativ stress). Visste du att antioxidanter oskadliggör fria radikaler som kan delta i åldrandeprocesser samt bildandet och utvecklingen av funktionsstörningar?
- Magnesium - viktigt för väl fungerande nervsystem.
- Zink och vitamin C - stödjer ett väl fungerande immunförsvar.
- Järn och B-vitaminer (B6 och B12) - deltar i blodbildande processer.
- Lutein och vitamin A - nödvändiga för synens funktion. Vet du att koncentrationen av lutein som förekommer främst i gula fläcken i ögat minskar när vi åldras, vilket ökar de skadliga effekterna av blått ljus på våra fotoreceptorer?
- Koreansk ginseng - som visar effekter som mildra de stater nervös och fysisk utmattning, vilket ökar nivån av energi och vitalitet,
- Hyaluronsyra - som kan spela en roll för väl fungerande leder och diskar.

Rekommenderad användning: 1 kapsel en gång dagligen efter måltid tillsammans med ett stort glas vatten. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.
 
Produkten rekommenderas särskilt till medelålders och äldre som skall användas som en dagligt tillskott:
 
  • För att korrigera vitamin-och mineralbrist.
  • Om du upplever ett tillstånd av depression, apati eller förvärrad fysisk och mental form.
  • I fall av oregelbunden kost.
  • När du intar stora mängder läkemedel samt dricker mycket kaffe, alkohol eller röker, alkohol drycker.
  • Efter sjukdomar och under tillfrisknande.
     

Obs: samtidig användning av andra vitamin- och mineralpreparat och/eller läkemedel bör ske i samråd med läkare.

Ingredienser: vitamin A, vitamin D, vitamin E, vitamin C, vitamin B1, vitamin B2, niacin, vitamin B6, folsyra, vitamin B12, biotin, pantotensyra, kalcium (Albion® aminosyrakelat, kalciumkarbonat), magnesium (albion®-aminosyrakelat, magnesiumoxid, kalium, zink (Albion® aminosyrakelat), järn (Albion® aminosyrakelat (Ferrochel®)), mangan (Albion® aminosyrakelat), koppar (Albion® aminosyrakelat), jod, selen, koreansk Panax ginseng extrakt (Panax ginseng L.) varav 7 procent ginsenosides, lutein, hyaluronsyra, cellulosa och pulveriserad cellulosa (fyllning ämnen), kromdioxid, magnesiumstearat (klumpförebyggande medel), kapsel (gelatin, färgämne (E171)).
 
Viktigt: Kosttillskott bör inte användas som ett substitut för en varierad och balanserad kost. En mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil rekommenderas. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Producerad i fabrik som hanterar mjölk, nötter, ägg, gluten, svaveldioxid och soja. Alla våra kosttillskott skall användas som ett komplement till en mångsidig och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Förvaras svalt, torrt, väl tillsluten samt oåtkomlig för små barn. Produkten och dosering är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid eller ammar, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten.


Stäng
Saknar 499kr innan fri frakt!
0 of 499