Kategorier

Xpresso 360 tab.

Self Omninutrition

Öka prestationsförmågan!
Rent koffein 360 tabletter

Lagerstatus: Slut i lager

99 kr 79 kr

Xpresso 360 tab.

Öka din prestationsförmåga!


Koffein är utan tvekan världens mest använda stimulantia. I Sverige och Finland dricker vi i snitt 3 koppar kaffe per dag vilket gör oss till världens mest kaffedrickande nationer. Gott kaffe och trevliga kafferaster i all ära men koffein kan även tas i ren form och har en mängd positiva effekter för dig som tränar.

Koffein Ökar frisättningen av fett från fettcellerna vilket gör att dina muskler kan använda fett som energikälla i större utsträckning. Koffein gör dina muskler mer mottagliga för signaler från nervsystemet och gör dig mer explosiv och stark. Detta sker genom att koffen ökar känsligheten för Kalcium influx i muskelcellerna. Koffein ökar vakenheten genom att blockera adenosinreceptorer i hjärnan vars aktivering i normala fall gör oss trötta efter 16h vakenhet.

Koffeinets effekt på vakenhet består även vid kontinuerligt användande, så även effekterna på fettförbränningen. Koffeinets effekt på styrkan och explosiviteten avtar dock snabbt efter några dagars användande och du som vill använda koffein vid tävling gör bäst i att inte inta koffein annat än när du verkligen behöver. Koffein var fram tills för några år sedan dopingklassat. Men efter att man kommit fram till att koffein inte uppfyllde kriterierna för dopingklassning togs det bort från listan. Men faktum är att koffein om det används rätt har påtagliga prestationshöjande effekter.

En lagom dos koffein för vakenhet är 100mg vilket motsvarar mängden i en Redbull eller en stor kopp kaffe. För maximal prestationshöjande effekt är en dos på 200-300mg nödvändig. Koffein är giftigt i doser över 3000mg.